Canada anunță intenția ridicării vizelor turistice pentru români începând cu 01 decembrie 2017

Ridicare vize turistice Canada pentru cetățenii români

Ministrul Imigrației, refugiaților și cetățenie Canada, a anunțat astăzi intenția Guvernului Canadei de a ridica obligativitatea vizelor turistice pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada începând cu 1 decembrie, 2017.

În întâmpinarea eliminării vizelor turistice care va avea loc la 1 decembrie 2017,  Canada intenționează să uşureze procedura de calatorie in Canada pentru românii care au deținut o viză de rezidenta temporara pentru Canada, în ultimii 10 ani sau care dețin în prezent o viză de rezidenta temporara pentru Statele Unite ale Americii (SUA). Incepand cu 1 mai 2017, categoriile de persoane amintite anterior vor putea sa intre in Canada cu o autorizație de călătorie electronică (eTA) în locul unei vize.

După ridicarea vizelor (1 decembrie 2017), Canada isi rezerva dreptul de a re-impune cetatenilor romani obligația de a deține viză in cazul in care tendintele migratiei vor creste semnificativ datorita acelor persoane care vor utiliza viza turistica pentru a imigra in Canada.

Canada lucrează în strânsă colaborare cu România pentru a pune în aplicare condițiile de ridicare a vizelor. Aceste eforturi s-au intensificat în ultimele luni. Călătoriile fără vize, în viitor, la fel ca și Acordul economic și comercial – CETA, vor crea oportunități de creștere a schimburilor comerciale și de călătorie între cele doua tari.

In lunile urmatoare, oficialii canadieni vor continua să colaboreze cu Comisia Europeană și cu guvernul din România cu privire la aspectele legate de migrație, pentru a pune bazele pentru o tranziție de succes catre calatoria fără viză in Canada.

Aplicarea pentru eTA este un proces online simplu si durează doar câteva minute pentru a-l finaliza. eTA este asociat electronic pașaportul dvs. Perioada de valabilitate este de cinci ani sau până când pașaportul expiră, oricare dintre acestea survine mai întâi. Călătorii români care nu sunt eligibili pentru eTA pot aplica pentru solicitarea unei vize de vizitator.

Aceasta modificare afecteaza doar pe acei cetateni romani care doresc sa viziteze Canada in scop turistic.

Pentru a putea lucra in Canada veti avea in continuare nevoie de Permis de munca iar pentru a va stabili in Canada permanent trebuie sa aplicati pentru viza de rezidenta permanenta.