Autorizatia electronica de calatorie Canada obligatorie incepand cu 10 noiembrie 2016

Autorizatie electronica de calatorie Canada
Autorizatie electronica de calatorie Canada

Autorizatia electronica de calatorie Canada – eTA

Guvernul Canadei le aminteste călătorilor sa isi obțina documentele de călătorie corespunzătoare înainte de a rezerva un bilet de avion spre Canada.

Începând cu 10 noiembrie 2016, calatorii scutiti de vize (cu excepția cetatenilor Statelor Unite ale Americii [US]) vor avea nevoie de o autorizație electronică de călătorie (eTA) pentru zborul lor spre Canada. Cetățenii canadieni, inclusiv cei cu dubla cetatenie, vor avea nevoie de un pașaport canadian valabil pentru a zbura sau a tranzita prin Canada.

[button link=”https://www.emigrarecanadaonline.ro/viza-vizita-canada/autorizatia-electronica-calatorie-canada/” color=”red”]Comanda eTA acum ![/button]

Pentru a ajuta la minimizarea întreruperilor de călătorie pentru cei cu dubla cetățenie, o măsură pe termen scurt este disponibila pentru cetățenii  cu dublă cetățenie, a căror a doua cetatenie este dintr-o țară scutita de viza pentru Canada. Acești cetățeni cu dublă cetatenie pot solicita o autorizație specială care le va permite zborul spre Canada, folosind pașaportul lor non-canadian valabil.

Această măsură pe termen scurt, care va fi disponibila până la 31 ianuarie 2017, este deschisă cetățenilor cu dublă cetatenie care au un zbor iminent spre Canada (plecarea fiind in mai puțin de zece zile) și a căror cetățenie canadiană poate fi verificată de Ministerul Cetateniei si Imigratiei Canada. Dacă va fi aprobata, autorizația va fi valabilă timp de patru zile de la data călătoriei indicate în cerere. Cei care nu sunt eligibili, trebuie sa contacteze cel mai apropiata Ambasada a Canadei pentru a obține documentul de călătorie corespunzător.

” Eta imbunatateste siguranta canadienilor, permițându-ne să verificam inainte de imbarcare daca un calator este admisibil , prevenind in primul rand calatoria in Canada a celor inadmisibili „, a declarat John McCallum, Ministrul Cetateniei si Imigrației. „Am făcut tot posibilul pentru a informa călătorii afectați cu privire la aceste noi cerințe, și mă bucur că putem oferi acum o măsură pe termen scurt pentru a ajuta sa calatoreasca in Canada unele persoane cu dubla cetatenie, care nu sunt obisnuite cu aceste noi cerinte.”

Cerința de intrare eTA a devenit obligatorie pentru cetățenii unor tari straine scutite de viza (altele decât cetățenii americani), care calatoresc in Canada temporar,cu avionul, la 15 martie 2016. Cu toate acestea, o perioadă de acceptare a fost aplicata de la 15 martie până la 9 noiembrie, astfel încât si călătorii care nu sunt familiarizati cu cerinţa eTA sa poata zbura în Canada.

In prezent cetatenii romani au nevoie de viza turistica pentru a vizita Canada. Mai multe informatii aici.