Canada are nevoie sa accelereze primirea de noi imigranti

Un studiu intern al guvernului Canada arata sugestii privind cresterea numarului de imigranti incepand cu anul 2014.

Studiul sugereaza ca numarul de imigranti ar trebui crecut cu 6 procente per an pana in 2014. Daca acest plan va fi pus in aplicare ar rezulta un numar de aproximativ 337,000 de noi rezidenti permanenti in Canada in anul 2018.

Studiul mai arata ca este necesara o masura imediata pentru a mari numarul de noi imigranti cu scopul de a ajuta stabilizarea pietei de munca din Canada care are mare nevoie de forta de munca.
Numarul anual de noi imigranti, care in ultimii 7 ani a fost de aproximativ 250,000 / an nu este suficient sa acopere necesarul pietei de munca al Canadei.

“Principiul dupa care trebuie sa ghidam sistemul de imigratie este faptul ca trebuie sa ne gandim la necesarul pe termen lung privind nevoia fortelor de munca in Canada si nu pe termen scurt” – este inscris in studiu.

Este recomandat si faptul ca “nu trebuie sa se mai faca reduceri la cel mai popular program de emigrare al Canadei – Programul Federal Skilled Worker – FSW.

Totodata se precizeaza ca trebuie mentinuta si proportia privind categoriile de noi veniti. 63 % din noii veniti aplica prin programe de emigrare economice.