Canada iși propune să modernizeze sistemul de emigrare

Canada iși propune să modernizeze sistemul de emigrare

Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada explică cum va fi afectat sistemul de emigrare Canada după pandemia de coronavirus.

Canada se așteaptă la o creștere semnificativă a cererilor de imigrare, odată ce se vor ridica restricțiile de călătorie la nivel mondial.

Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada a publicat un document oficial in acest sens, scopul fiind de a găsi soluții care să ajute IRCC să modernizeze modul în care procesează cererile de imigrare.

Măsurile speciale de emigrare Canada în timpul COVID-19

Documentul notează că pandemia de coronavirus a afectat operațiunile Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada.

Canada a implementat restricții de călătorie pentru a încetini răspândirea COVID-19, iar angajații guvernului federal din Canada și din străinătate aderă la măsurile de distanțare sociale stricte și măsuri de lucru la distanță.

Cu toate acestea, Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada continuă să facă tot posibilul pentru a-și îndeplini mandatul pentru lucrători străini temporari, studenți internaționali, vizitatori, rezidenți permanenți, solicitanți de cetățenie, refugiați, solicitanți de azil și cetățeni canadieni.

Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada a introdus în această perioadă multe măsuri speciale pentru sprijinirea procesării cererilor pentru aplicanții străini.

Pe de altă parte, documentul indică faptul  că multe centre de prelucrare IRCC au fost închise sau funcționează cu o capacitate redusă semnificativ. Aceasta a limitat sever capacitatea IRCC de a procesa cererile.

Cum va îmbunătății Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada procesarea cererilor de emigrare

Odată ce operațiunile IRCC vor reveni la normal, departamentul se așteaptă ca acesta să aibă în mod semnificativ politici, proceduri și soluții digitale în vigoare pentru a gestiona volumul mare de aplicații post-coronavirus  care așteaptă să fie procesate.

Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada încearcă să fie proactiv prin dezvoltarea de noi strategii, proceduri  și sisteme digitale care să îi permită să își îndeplinească mai bine mandatul.

Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada, de exemplu, ar dori să utilizeze proceduri digitale ori de câte ori este posibil, pentru a minimiza nevoia de personal sau procedurile pe hârtie. Aceasta nu numai că ar proteja siguranța Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada și a publicului, dar ar putea, de asemenea, să conducă la o procesare mai eficientă și mai rapidă a cererilor de emigrare.

Ca atare, Ministerul Imigrației și Cetățeniei Canada caută colaboratori care să-i sprijine eforturile de modernizare în următoarele moduri:

  • Dezvoltare de aplicatii si tehnologii pentru a crește rapid capacitatea de procesare a IRCC, astfel încât să poată face față provocărilor curente de procesare manuală a aplicațiilor și la creșterea numărului de aplicații
  • Dezvoltare de instrumente digitale pentru a aborda noile cerințe de distanțare socială prin reducerea nevoii de întâlniri în persoană prin soluții digitale (de exemplu, testul online pentru acordarea cetățeniei Canadiene, aplicații pentru vize online)
  • Identificarea de soluții digitală pentru gestioanrea aplicatiilor
  • Identificați modul de automatizare a anumitor procese de emigrare, astfel încât ofiterii de imigratie să  se poată concentra pe cazurile complexe de emigrare
  • Incorporarea de soluții de analiză a datelor pentru a oferi informații despre volumele operaționale și capacitățile de procesare, astfel încât IRCC să poată răspunde eficient la schimbările din Canada și din străinătate
  • Dezvoltarea strategiilor pentru consolidarea securității digitale

Canada va accepta în continuare imigranți, lucrători, studenți și vizitatori

În conformitate cu Planul actual privind nivelurile de emigrare ale Canadei 2020-2022, Canada încearcă să primească peste un milion de imigranți în următorii trei ani.

Pandemia coronavirusului a încetinit emigrarea  în Canada în 2020, dar ministrul imigrării, Marco Mendicino, spune că Canada rămâne angajată să salveze emigrarea  pentru a sprijini economia țării.

În prezent Programul de emigrare Express Entry Canada  și programele de emigrare Provinciale ale Candei continua sa functioneze si sa selectioneze emigranti pentur acordarea rezidenței permanente. În plus Canada procesarea în continuare cererile de permis de muncă, permis de studii.

Odată ce situația pandemiei de coronavirus se va îmbunătății este foarte probabil ca Canada să înregistreze o creștere considerabilă a numărului de cereri pentru rezindeță permanentă și temporară. Înainte de pandemia de coronavirus Canada primea un număr record de imigranți, lucrători străini și studenți internaționali.

Prin încercarea de a găsi soluții pentru modernizarea procedurilor prin utilizarea tehnologiei, Ministerul de Imigrație va fi pregătit sa proceseze mai multe cereri  odată ce pandemia va fi terminată.

Lasă un comentariu