Ce este punctajul unei cereri de emigrare ?

Majoritatea dintre dvs. ați auzit de calculul punctajului de emigrare.

Fiecare program de emigrare al Canadei are propria grilă de punctaj conform căreia se acorda puncte candidaților. Această grilă este întocmită în conformitate cu legislația de emigrare care reglementează programul respectiv.

Punctele se acordă pentru fiecare dintre factorii care sunt luați în considerare la programul în cauză. Dacă suma punctelor atinge baremul de trecere cererea este acceptată iar în caz contrar cererea este respinsă.

Fiecare program de emigrare are un barem individual. De exemplu baremul pentru Programul Federal al Canadei este 67 de puncte iar baremul programului Quebec este 63 de puncte.

Unele programe utilizează un barem comun atât pentru cererile individuale cât și pentru cele de cuplu. Alte programe apreciază diferit cererile individuale față de cererile ca și cuplu. De exemplu programul Quebec are baremul pentru o persoana de 55 de puncte iar pentru un cuplu 63 de puncte.

Principalii factori care se iau in considerare sunt:

  • nivelul de studii
  • domeniul de studii
  • vârsta
  • experiența in munca
  • cunostintele lingvistice
  • legăturile cu Canada

În cazul unei cereri ca și cuplu se apreciază atât aplicantul principal al cererii cât și aplicantul secundar, acordându-se puncte ambilor aplicanți în parte.

Grilele de punctaj se schimba periodic în funcție de modificările care apar în legislația de imigrație a fiecărui program. Când calculați punctajul este important să folosiți grila de punctaj în vigoare la momentul respectiv.

Pare simplu dar trebuie sa fiți siguri că aplicați la programul la care îndepliniți condițiile de selectie. În caz contrar cererea dvs. va fi respinsă. De aceea este obligatoriu să faceți grila corect și să știți de la început punctajul exact pentru a nu avea surprize neplăcute.

În cazul în care cererea dvs. ajunge la serviciul de imigrație și nu întruniți numărul de puncte necesare pentru a atinge baremul de trecere nu numai că cererea va fi respinsă dar veți pierde și taxele de procesare.

Aflați acum dacă acumulați punctele minime necesare pentru emigrare.