Manitoba

Provincia Manitoba Canada – Atracții

Situată între Saskatchewan în partea vestică şi Ontario în cea estică, Manitoba se întinde în mijlocul Canadei şi este cea mai estică provincie de preerie.

Se crede că denumirea de “Manitoba” provine de la cuvântul tribului Cree „manito-wapow,” care înseamnă „strâmtoarea spiritului.” Lovirea valurilor şi a pietrelor de ţărmurile Lacului Manitoba stă la baza superstiţiei indiene care susţine că un “manito” – sau spirit – bătea la o tobă. Manitoba este şi în prezent casa multor metişi şi naţiuni native care au conturat istoria acestei vaste provincii.

„Glorioasă şi liberă,” provincia Manitoba este renumită pentru peisajele sale extraordinare, pentru diversitatea vieţii sălbatice şi pentru locuitorii săi prietenoşi şi primitori. Scăldată în peste 100.000 de lacuri şi nenumărate râuri şi mlaştini, două treimi din cele peste 500 de specii de păsări ale Canadei se află în Manitoba. Această provincie este renumită ca fiind una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume unde poate fi urmărită viaţa sălbatică, provincia având una dintre cele mai mari populaţii de elani, cerbi wapiti şi urşi negri din America de Nord.

Vizitatorii se îndreaptă spre oraşul Churchill din nordul provinciei Manitoba pentru a vedea urşii polari tolăniţi pe blocurile de gheaţă. Alţii caută frumuseţea şi liniştea Parcului Naţional Riding Mountain din partea vestică a Manitobei, precum şi insulele izolate ale lacurilor Manitoba şi Winnipeg.

Însă Manitoba reprezintă mai mult decât un peisaj rural. Considerat “nestemata preeriei,” Winnipeg este un oraş care combină frumuseţea naturală uluitoare cu un grad înalt de diversitate etnică.

Cu o populaţie de peste 685.000 de locuitori, Winnipeg este cel mai mare oraş al provinciei Manitoba, găzduind peste 43 de naţionalităţi. Rădăcinile britanice, asiatice şi europene se fac simţite în numeroasele restaurante şi cafenele care se întind de-a lungul străzilor oraşului şi oferă o bucătărie incredibilă. Numeroasele muzee, galerii şi situri istorice stau drept mărturie fascinantei istorii a provinciei.

Indiferent dacă aţi venit aici pentru ciclismul montan, sporturile de iarnă, pescuitul la copcă sau pentru a admira aurora boreală, Manitoba vă va cuceri definitiv.

Sărbători:

•            1 ianuarie: Anul Nou

•            9 aprilie: Vinerea Mare (Good Friday)

•            11 aprilie: Duminica Paştilor

•            24 mai (sau cea mai apropiată dată înainte de luni): Ziua reginei Victoria (Victoria Day)

•            1 iulie: Ziua Naţională a Canadei

•            august (prima zi de luni): Ziua provinciei New Brunswick

•            septembrie (prima zi de luni): Ziua Muncii

•            octombrie (a doua zi de luni): Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day)

•            11 noiembrie: Ziua veteranilor (Remembrance Day)

•            25 decembrie: Crăciunul

•            26 decembrie: Boxing Day