Nova Scotia

Provincia Nova Scotia Canada – Atracții

Nova Scotia se întinde pe coasta estică şi este aproape în întregime înconjurată de Oceanul Atlantic. Mai mult decât atât, o parte a provinciei Nova Scotia este de fapt o insulă numită Cape Breton. Cea mai mare parte a provinciei este acoperită cu păduri şi lacuri, în timp ce oraşele mai mari sunt situate de-a lungul coastei.

Denumirea “Nova Scotia” din limba latină înseamnă “Noua Scoţie.” Şi-a primit numele de la coloniştii scoţieni care au sosit aici în anul 1749. Această provincie clădită pe istoria sa şi-a creat o cultură maritimă distinctă ce reuneşte frumoasele ţărmuri ale mării, peisajele mirifice, muzica celtă şi oamenii prietenoşi.

Mulţi turişti vin aici pentru a vizita oraşul Halifax, locul unde trecutul se îmbină cu prezentul. Plimbându-se pe autostrăzile provinciei, vizitatorii vor trece pe lângă monumente arhitecturale ale secolelor al XVIII-lea şi al XIX-lea, alături de care se află turnuri moderne de sticlă şi oţel. Pe lângă restaurantele cu specific internaţional, galeriile, bibliotecile şi numeroasele muzee, unii vizitatori caută să se regăsească de-a lungul portului istoric care susţine traficul maritim din fiecare colţ al globului.

Alţii preferă să se bucure de unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume întâlnite pe o autostradă. Primindu-şi denumirea de la renumitul explorator John Cabot, autostrada Cabot Trail este “Marea autostradă oceanică” („Great Ocean Highway„) a Canadei. Se încolăceşte în jurul ţărmului nordic al Cape Breton şi urcă spre platoul Parcului Naţional Cape Breton Highlands, oferind o privelişte unică asupra Golfului Sf. Laurenţiu.

Parcului Naţional Cape Breton Highlands găzduieşte una dintre cele mai frumoase regiuni sălbatice ale Canadei. Zonele înalte sunt o îmbinare între zona împădurită şi tundră, unde viaţa sălbatică este la ea acasă, iar elanii pot fi adesea zăriţi lângă lacuri şi izvoare.

Indiferent ce tip de aventură căutaţi, această provincie specific canadiană se va ridica la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră.

 

Sărbători:

 • 1 ianuarie: Anul Nou
 • 9 aprilie: Vinerea Mare (Good Friday)
 • 11 aprilie: Duminica Paştilor
 • 24 mai (sau cea mai apropiată zi înainte de luni): Ziua reginei Victoria (Victoria Day)
 • 1 iulie: Ziua Naţională a Canadei
 • septembrie (prima zi de luni): Ziua Muncii
 • octombrie (a doua zi de luni): Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day)
 • 11 noiembrie: Ziua veteranilor (Remembrance Day)
 • 25 decembrie: Crăciunul
 • Date pe scurt
  Populaţia: 908.007 locuitori
  Suprafaţa: 55.284 km pătraţi; locul 12
  Capitala: Halifax
  Fusul orar: Atlantic DST
  Vârsta minimă pentru obţinerea permisului auto: 18 ani, 3 luni
  Vârsta minimă pentru jocurile de noroc: 19 ani
  Consumul de alcool: vârsta legală este 19 ani
  Taxe: Nova Scotia  are o taxă comprimată de 8 procente (sales tax) şi o taxă federală de 7 procente. Se aplică la majoritatea bunurilor şi serviciilor. Formele de reducere ale acestei taxe pentru non-canadieni sunt disponibile la centrele de vizitatori din provincie.
  Cel mai înalt punct: 532 m, Muntele North Barren, Insula Cape Breton
  Cel mai jos punct: nivelul mării, Oceanul Atlantic
  Link-uri externe
  Nova Scotia PO Box 519, Halifax, Nova Scotia, Canada B3J 2M7 1-800-565-0000