Prince Edward Island

Provincia Prince Edward Island – Atracții

Cea mai mică provincie a ţării, atât ca suprafaţă, cât şi ca populaţie, Insula Prinţului Edward este cunoscută şi sub numele de “Grădina de Golf”, cu referire la peisajul agricol care formează cea mai mare parte din priveliştea provinciei. Însă cu o populaţie de 130.000 de locuitori, Insula Prinţului Edward are cea mai mare densitate a populaţiei dintre toate provinciile canadiene, aceasta fiind de 24,47 persoane pe km pătrat.

Mulţi dintre rezidenţi sunt fermieri simpli care cultivă cartofi, napi şi grâne şi care cresc animale. Deşi comunităţile sunt liniştite, locuitorii lor întâmpină vizitatorii cu braţele deschise şi îi încurajează să viziteze provincia pe îndelete, după bunul plac. Vizitaţi numeroasele plaje relaxante şi izolate, luaţi cina într-un local care oferă preparate culinare specifice şi descoperiţi un spaţiu în care vă veţi simţi ca acasă.

Deşi pare mică şi modestă, Insula Prinţului Edward a jucat un rol important în dezvoltarea Canadei. Cu mai bine de 100 de ani în urmă, un mic grup de reprezentanţi oficiali s-au întrunit la Conferinţa Charlottetown: o întâlnire care a pus bazele Confederaţiei Canadiene din anul 1867.

Vizitatorii se strâng încă pentru a călători înapoi în timp în 1867 şi pentru a trăi evenimentele interesante care au dus la punerea bazelor acestei naţiuni. Alăturaţi-vă Confederaţiei actorilor – Confederation Players –(ghizi care interpretează în costume istorice) care vă vor povesti istoria insulei, dar şi cea a Canadei.

Indiferent dacă aţi venit în Insula Prinţului Edward pentru a vizita oraşul Cavendish, cadrul de desfăşurare a acţiunii din seria de romane a lui Lucy Maud Montgomery, “Anne of Green Gables,” sau pentru a conduce de-a lungul Podului Confederation, cu siguranţă veţi rămâne cu amintiri plăcute.

Sărbători:

  • 1 ianuarie: Anul Nou
  • 9 aprilie: Vinerea Mare (Good Friday)
  • 11 aprilie: Duminica Paştilor
  • 24 mai (sau cea mai apropiată zi înainte de luni): Ziua reginei Victoria (Victoria Day)
  • 1 iulie: Ziua Naţională a Canadei
  • septembrie (prima zi de luni): Ziua Muncii
  • octombrie (a doua zi de luni): Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day)
  • 11 noiembrie: Ziua veteranilor (Remembrance Day)
  • 25 decembrie: Crăciunul
  • 26 decembrie: Boxing Day

 

Date pe scurt
Populaţia: 135.294 de locuitori
Suprafaţa: 5.656 km pătraţi; locul al 12-lea
Capitala: Charlottetown
Fusul orar: Atlantic DST
Vârsta minimă pentru obţinerea permisului auto: 17 ani
Vârsta minimă pentru jocurile de noroc: 19 ani
Consumul de alcool: vârsta legală este 19 ani
Taxe: Taxa generală federală pentru bunuri şi servicii este de 7 procente, iar cea a provinciei este de 10 procente.
Cel mai înalt punct: 152 m, Queens County
Cel mai jos punct: nivelul mării, Oceanul Atlantic
Link-uri externe
Insula Prinţului Edward Visitor Services, PO Box 940, Charlottetown, Prince Edward Island, Canada C1A 7M5 1-888-PEI-PLAY (734-7529) Cereţi cu Emily sau (902) 629-2400 http://www.peiplay.com/