Quebec

Provincia Quebec Canada – Atracții

Deşi este cea mai mare provincie a Canadei, Québec-ul abundă de peisaje minunate, un grad înalt de cultură şi divertisment de calitate. Provincia Québec, un adevărat creuzet de forme artistice care îşi au originea în Europa şi America de Nord, este plină de energie creativă. Mândria culturală francofonă atât de evidentă este etalată în literatură, muzică, teatru, dans, pictură şi sculptură.

Vizitatorii din fiecare colţ al lumii se adună la numeroasele festivaluri anuale recunoscute pe plan internaţional. Calendarul evenimentelor şi activităţilor culturale variază de la un oraş la altul de-a lungul anului, însă un lucru este cert: toate sunt extrem de vizitate. Indiferent dacă vorbeşti franceză fluent sau nu ai avut nicio experienţă cu această limbă, rezidenţii amabili ai provinciei Québec vor fi bucuroşi să te ajute să te acomodezi.

Printre cele mai populare spectacole se numără: Festival de théâtre des Amériques, Festival international de nouvelle danse, Just for Laughs Festival şi Festival d’été de Québec. Alături de Festivalul de jaz de la Montréal, renumitele festivaluri de film din Montréal şi Abitibi-Témiscamingue vor accentua faptul că în această provincie viaţa de noapte nu încetează niciodată.

Unii dintre turişti vin aici pentru distracţie, însă ajung să-şi prelungească vizita datorită frumuseţii naturale a provinciei care îi inspiră. Pe timp de vară, Grădina Botanică din Montréal, una dintre cele mai mari din lume, este în floare şi gata de a fi admirată.

De-a lungul oraşelor Montréal şi Québec există multe obiective istorice culturale care au fost conservate pentru a păstra esenţa culturii franceze din America de Nord.

Pe de altă parte, o altă categorie de turişti vin în Québec pentru a vizita cele 27 de parcuri naţionale: fiecare dintre acestea este un adevărat paradis care posedă împrejurimi extraordinare. Parc national de Miguasha, situat în Golful Gaspé’s Chaleur, este înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Această regiune unică este renumită pentru incredibila stare de conservare a specimenelor sale de plante şi animale, care ar putea avea chiar şi 370 de milioane de ani.

Cu o combinaţie remarcabilă de natură şi cultură cosmopolită, provincia Québec este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume.

Sărbători:

  • 1 ianuarie: Anul Nou
  • 9 aprilie: Vinerea Mare (Good Friday)
  • 11 aprilie: Duminica Paştilor
  • 24 mai (sau cea mai apropiată zi înainte de luni): Ziua reginei Victoria (Victoria Day)
  • 1 iulie: Ziua Naţională a Canadei
  • septembrie (prima zi de luni): Ziua Muncii
  • octombrie (a doua zi de luni): Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day)
  • 11 noiembrie: Ziua veteranilor (Remembrance Day)
  • 25 decembrie: Crăciunul
  • 26 decembrie: Boxing Day
Date pe scurt
Populaţia: 7.237.479 de locuitori
Suprafaţa: 1. 667.926 km pătraţi; locul al 2-lea
Capitala: Québec City
Fusul orar: Eastern, DST
Vârsta minimă pentru obţinerea permisului auto: 18 ani, 8 luni
Vârsta minimă pentru jocurile de noroc: 18 ani
Consumul de alcool: vârsta legală este 18 ani
Taxe: Taxa federală generală este de 7 procente. Taxa provincială a Quebec-ului este de 7,5  procente pentru bunuri şi servicii.
Cel mai înalt punct: 1.622 m, Mont-d’iberville
Cel mai jos punct: nivelul mării, Golful St. Lawrence
Link-uri externe
Québec PO Box 979, Montréal, Québec, Québec, Canada H3C 2W3 1-800-363-7777 https://www.bonjourquebec.com/