Saskatchewan

Provincia Saskatchewan Canada – Atracții

Odată cunoscută sub numele de “Coşul cu pâine al lumii,” provincia Saskatchewan produce mai mult de jumătate din făina Canadei. Însă cu impresionanta sa reţea de parcuri, atracţii istorice şi ateliere de artă, Saskatchewan este una dintre destinaţiile turistice ale ţării care a cunoscut un mare elan în ultimul timp.

Faceţi o plimbare relaxantă cu maşina de-a lungul drumurilor şerpuitoare de ţară şi fiţi martorul peisajelor diversificate şi atracţiilor naturale neatinse de om care conferă unicitate acestei provincii.

O destinaţie turistică celebră, Valea Qu’Appelle surprinde adevărata esenţă a provinciei Saskatchewan. Cu cele peste 100.000 de lacuri cu apă dulce ale sale, Qu’Appelle are plaje nemaipomenite, zone de camping şi alte activităţi recreaţionale în aer liber, legendarul pescuit sportiv şi tururi de canoe în sălbăticie, unele dintre cele mai incitante de pe întreg continentul.

Cunoscut şi sub numele de „Land of Living Skies” (tărâmul cerului luminos) Saskatchewan oferă multe apusuri care îţi taie respiraţia şi un spectacol impresionant al aurorei boreale în aerul nopţii.

Deşi are aerul unui orăşel, Saskatchewan şi-a consolidat o reputaţie internaţională de a găzdui mari evenimente prestigioase. The Annual Royal Red Arabian Horse Show este o competiţie internaţională care prezintă câteva dintre cele mai de seamă exemplare cabaline pur sânge arab. The Western Canadian Agribition şi Farm Progress Show sunt două mari spectacole anuale cu vânzare care atrag mii de oameni din întreaga lume.

Vizitaţi capitala Regina care găzduieşte singura academie canadiană pentru Poliţia Regală Canadiană Călare. Hoinăriţi puţin prin Wascana Centre, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume.

Cu galeriile sale de artă, festivalurile multiculturale, peisajul impresionant şi ospitalitatea de modă veche, Saskatchewan vă va încânta cu siguranţă.

Sărbători:

 • 1 ianuarie: Anul Nou
 • 9 aprilie: Vinerea Mare (Good Friday)
 • 11 aprilie: Duminica Paştilor
 • 24 mai (sau cea mai apropiată zi înainte de luni): Ziua reginei Victoria (Victoria Day)
 • 1 iulie: Ziua Naţională a Canadei
 • august (prima zi de luni): Ziua provinciei New Brunswick
 • septembrie (prima zi de luni): Ziua Muncii
 • 11 octombrie: Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day)
 • 11 noiembrie: Ziua veteranilor (Remembrance Day)
 • 25 decembrie: Crăciunul
 • 26 decembrie: Boxing Day

 

Date pe scurt
Populaţia: 978.933 de locuitori
Suprafaţa: 651.036 km pătraţi; locul al 7-lea
Capitala: Regina
Fusul orar: Central şi Mountain
Vârsta minimă pentru obţinerea permisului auto: 16 ani, 6 luni
Vârsta minimă pentru jocurile de noroc: 19 ani
Consumul de alcool: vârsta legală este 19 ani
Taxe: Taxa provincială a Saskatchewan este de 7 procente.
Cel mai înalt punct: 1.392 m, Cypress Hills
Cel mai jos punct: 65 m, Lacul Athabasca
Link-uri externe
Saskatchewan Dept. 815, Suite 500, 1900 Albert Street, Regina, Saskatchewan, Canada S4P 4L9 1 800-667-7191