New Brunswick

Emigrare Canada New Brunswick

În New Brunswick, poţi obţine ceea ce îţi doreşti

Este locul unde poţi să îţi dezvolţi o carieră de succes şi să îţi urmezi pasiunile. Este locul unde o locuinţă costă mai puţin decât în alte părţi şi unde mersul la locul de muncă se măsoară în minute, nu în ore.

Este locul unde poţi merge la o întâlnire în centru, iar apoi într-o excursie pe coasta oceanului – toate în aceeaşi zi. În New Brunswick poţi fi tu însuţi, îţi poţi urma cultura şi obiceiurile sau poţi experimenta tradiţiile altor culturi. Vei deveni o parte a unei comunităţi vibrante, cu o economie în plină dezvoltare. Îţi urăm bun-venit în New Brunswick.

Stilul de viaţă

New Brunswick are câte ceva pentru toată lumea. Economia şi populaţia în continuă creştere şi un amalgam de tradiţii şi culturi sunt doar câteva dintre motivele pentru care ai putea opta să te stabileşti aici.

Aici, în singura provincie bilingvă a Canadei, poţi alege să locuieşti fie într-un centru urban aglomerat, fie într-o comunitate liniştită de la ţară. În acest loc vei duce o viaţă echilibrată, atât personală, cât şi profesională.

Cultură şi divertisment

De la restaurantele care vor satisface cele mai pretenţioase gusturi, până la scenele cu muzică live şi comunităţile dedicate diverselor arte, New Brunswick este un loc plin de viaţă şi imaginaţie. Este uşor să găseşti noi modalităţi de divertisment în fiecare zi şi oameni deosebiţi alături de care să-ţi petreci timpul liber.

Trupe dintre cele mai bune vizitează în mod regulat teatrele istorice ale provinciei noastre, încântând scena cu muzicaluri, spectacole de dans şi piese de teatru. Te poţi delecta la Fredericton Playhouse, Capitol Theatre din Moncton sau la Imperial Theatre din Saint John. Provincia găzduieşte şi Theatre New Brunswick, una dintre cele mai bune companii regionale de teatru în limba engleză din Canada şi Théâtre l’Escaouette (website doar în limba franceză), o companie profesionistă franceză de teatru care a luat fiinţă în Moncton.

Muzica a fost întotdeauna o parte importantă a culturii şi istoriei provinciei New Brunswick. Pentru a nu pierde distracţia, ia parte la unul dintre renumitele festivaluri de muzică: Harvest Jazz şi Blues Festival, FrancoFête en Acadie (website doar în limba franceză), şi Miramichi Folksong Festival, sau interesează-te despre muzicienii locali ce oferă spectacole în zona în care te afli. Aici vei găsi de toate pentru toţi, de la muzică folk la clasică, de la country la rock and roll.

Prin intermediul artiştilor şi artizanilor locali, precum şi a galeriilor care găzduiesc lucrări de artă naţionale şi internaţionale, provincia New Brunswick inspiră arta şi este inspirată de artă. Vizitează galeria de artă recunoscută pe plan internaţional Beaverbrook Art Gallery, Owens Art Gallery, Galerie d’art Louise et Reuben-Cohen de l’Université de Moncton (website doar în franceză) sau galeriile şi expoziţiile de artă locale.

Vizitează website-ul turismul din New Brunswick pentru a afla ce destinaţii şi atracţii are de oferit provincia noastră. Pentru mai multe informaţii despre artă şi moştenirea culturală a provinciei, vizitează website-ul Ministerului de Cultură şi Sport, iar pentru a afla mai multe despre cultura aborigenilor, accesează website-ul Aboriginal Affairs Secretariat.

Sporturi şi activităţi în aer liber

În acest loc, a fi activ reprezintă un mod de viaţă. Ieşirile în aer liber sunt importante pentru sănătatea tuturor. În plus, reprezintă un mijloc ideal de a te bucura de frumuseţea provinciei.

Indiferent de sezon, există multe sporturi şi activităţi interesante de care se pot bucura atât copiii cât şi adulţii. De la hochei la alpinism, de la pescuit la schi, New Brunswick are o lungă istorie în ceea ce priveşte participarea la diversele evenimente sportive.

Pentru a afla mai multe despre cum poţi avea o viaţă sănătoasă şi activă, despre sporturi şi activităţi recreative, vizitează website-ul Department of Wellness, Culture and Sport. Informaţii despre sport şi activităţi recreative poţi găsi şi pe website-ul Tourism New Brunswick şi Sport NB.

Dacă eşti simplu spectator, poţi sta relaxat şi poţi urmări echipele locale şi atleţii care participă la evenimente sportive interesante, precum cele de baseball, curling sau golf. De asemenea, poţi să urmăreşti un meci şi să susţii una dintre cele trei echipe de hochei ale provinciei noastre care aparţin ligii Quebec Major Junior League.

Parcurile noastre îţi oferă o mulţime de variante pentru activităţile în aer liber. Cu o mulţime de spaţii verzi, plaje şi cărări, avem cele mai bune opţiuni pentru exploratorii de toate vârstele. De exemplu, poţi vizita Parcul Naţonal

Kouchibouguac unde îţi vor încânta privirea bălţi, mlaştini cu apă sărată, râuri cu maree, lagune primitoare şi păduri imense – toate într-o singură după-amiază. Sau poţi vizita Parcul Naţional Fundy unde zonele înalte stâncoase şi împădurite ale Caledoniei se pierd prin ceaţa care se ridică de peste Golful Fundy.

Voluntariat

Voluntariatul este o acţiune din care au de câştigat toţi cei implicaţi. Este o modalitate perfectă de a-ţi răsplăti comunitatea şi de a-ţi face noi prieteni şi cunoştinţe. Poţi alege dintr-o gamă largă de activităţi de voluntariat. Poţi să te oferi voluntar la o organizaţie caritabilă locală, să ajuţi un anumit grup al comunităţii tale sau o organizaţie precum consiliul multicultural – New Brunswick Multicultural Council sau poţi să antrenezi o echipă.

Dacă doreşti să îţi dedici timpul liber unei organizaţii a comunităţii care susţine tineretul provinciei noastre, ai multe opţini. Printre multele organizaţii de acest fel, amintim Junior Achievement, FredKid.com, SJKid.com,P.R.O. Kids of Saint John şi P.R.O. Kids Dieppe.

Există şi un grup de tineri profesionişti şi antreprenori care susţin organizaţii precum Fusion Saint John şi agenţiile locales.Dacă eşti tânăr şi vrei să te implici în problemele comunităţii, poţi opta pentru una din multitudinea de oportunităţi grozave. Atlantic Co-operative Youth Leadership, Junior Chamber International, Fédération des jeunes francophones du Nouveau-Brunswick Inc. (website doar în limba franceză) şi 21 Inc. sunt doar câteva exemple. Interesează-te despre cele aflate în comunitatea ta!

O altă oportunitate interesantă oferită de New Brunswick este şansa de a te oferi voluntar la o agenţie sau comisie a provinciei. Pentru mai multe informaţii despre munca de voluntariat în New Brunswick, vizitează Community Non-Profit Organizations Secretariat.

Găzduire

Atmosfera primitoare a provinciei New Brunswick reprezintă doar unul dintre multele avantaje care te îndeamnă să te stabileşti în această regiune. Probabil că cea mai bună parte referitoare la viaţa în New Brunswick este faptul că eşti liber să îţi găseşti propriul echilibru între familie, carieră şi alte preocupări. În plus, costurile întreţinerii unei locuinţe sunt mai mici în New Brunswick decât în multe alte zone ale Canadei.

Dacă intenţionezi să cumperi o casă, un loc ideal de pornire este Multiple Listing Service. Dacă preferi să îţi ridici propria casă, vizitează asociaţia constructorilor New Brunswick Home Builders Association sau asociaţii membre precum Greater Moncton Home Builders Association. Pentru a afla mai multe despre serviciile de închiriere din New Brunswick, vizitează Service New Brunswick.

În New Brunswick, costul mediu al unei case este de aproximativ $167.000 – mai puţin de jumătate decât media anuală (date puse la dispoziţie de asociaţia canadiană imobiliară Canadian Real Estate Association în iunie 2010).

Pentru cele mai noi informaţii despre piaţa imobiliară din Canada în comparaţie cu cea din New Brunswick, vizitează website-ul Canadian Real Estate Association.

Website-ul Canadian Mortgage and Housing Corporation oferă de asemenea informaţii despre cumpărarea şi închirierea unei locuinţe.

Alegerea unei locaţii

New Brunswick găzduieşte opt oraşe mari deosebite, dar şi multe orăşele şi comunităţi primitoare. Pentru informaţii suplimentare despre comunităţile din New Brunswick, vizitează pagina Community Profiles a departamentului guvernului local. Poţi găsi informaţii despre oraşele şi satele provinciei New Brunswick şi vizitând website-ul Tourism New Brunswick. Pentru o privire de ansamblu asupra provinciei în funcţie de fiecare regiune, vizitează Business New Brunswick.

Sistemul medical

Sistemul medical canadian este public şi oferă servicii medicale complete. În New Brunswick, trebuie să ai un card valid Medicare pentru a avea acoperire la serviciile medicale. Acest card trebuie prezentat medicului şi/sau la spital de fiecare dată când ai nevoie de servicii de spitalizare şi servicii medicale asigurate.

Pentru a afla mai multe despre sistemul medical din New Brunswick, vizitează website-ul Department of Health. Acesta oferă informaţii detaliate şi link-uri spre autorităţile locale în domeniu, îngrijirea medicală în New Brunswick şi multe altele.

Website-ul descrie şi planul de sănătate al provinciei: provincial health plan (2008-2012) care include peste 100 de iniţiative distincte pentru a oferi acces la serviciile medicale, pentru a îmbunătăţi şi inova acest domeniu.

Primii ani de educaţie şi grădiniţele

New Brunswick face tot posibilul pentru a oferi accesul la servicii de îngrijire a copiilor de cea mai bună calitate pentru familiile din întreaga provincie. Află mai multe despre aceste servicii accesând: early learning and child care services. Pentru informaţii despre taxele percepute de grădiniţe, vizitează: Day Care Assistance Program.

Servicii

Service New Brunswick este furnizorul principal de servicii adresate publicului de către guvernul provinciei. Corporaţia asigură accesul la peste 200 de servicii guvernamentale, inclusiv cele populare în rândul rezidenţilor, cum ar fi resursele legate de problema rutieră şi vehicule, statistici şi evenimente de zi cu zi, pământ şi proprietate.

Educaţia

În New Brunswick vei avea parte de cel mai bun sistem public de educaţie, un sistem în care toţi elevii au oportunitatea de a-şi dezvolta la maximum potenţialul. Pentru informaţii detaliate despre educaţia publică (de la grădiniţă până în clasa a XII-a) din New Brunswick, vizitează webite-ul Department of Education and Early Childhood Development.

Provincia noastră are, de asemenea, o mulţime de variante excelente pentru educaţia post-liceală, inclusiv universităţi renumite pe plan naţional şi o reţea de colegii de stat, precum şi colegii particulare şi facilităţi de instruire şi practică. Indiferent dacă abia acum te înscrii pentru studiile universitare, eşti interesat să îţi dezvolţi calificările deja obţinute sau vrei să urmezi un curs pentru dezvoltarea personală şi fiindcă eşti pasionat de respectivul obiect de studiu, îţi oferim o gamă largă de opţiuni.

Pentru a afla mai multe despre educaţia post-liceală şi opţiunile de instruire din New Brunswick, vizitează website-ul Department of Post-Secondary Education, Training and Labour.

Sistemul şcolilor publice

Sistemul şcolii publice (de la grădiniţă până în clasa a XII-a) din New Brunswick oferă elevilor oportunitatea de a învăţa în ambele limbi – engleză şi franceză – prin intermediul a două sisteme educaţionale paralele, dar distincte. Pentru mai multe informaţii despre şcoli şi districte, transport şcolar, an şcolar şi multe altele, vizitează website-ul Department of Education and Early Childhood Development.

Dacă ai un copil care se apropie de vârsta necesară înscrierii, informează-te când încep înscrierile la grădiniţă: Kindergarten registration.

Educaţie post-liceală şi practică

Educaţia post-liceală şi opţiunile de instruire oferite în provincia New Brunswick îţi asigură o experienţă a instruirii unică şi interesantă.

Guvernul provinciei New Brunswick demarează programe precum tuition rebate program pentru a asista persoanele care doresc să îşi cotinue educaţia şi oferă o varietate de servicii financiare pentru studenţi, ajutându-i să îşi atingă scopul.

Website-ul departmentului pentru educaţie post-liceală, instruire şi muncăP este o sursă excelentă de informaţii despre universităţi, sistemul colegiilor de stat, alte facilităţi de instruire şi colegii, dezvoltarea la locul de muncă, ucenicia şi diplomele acordate în provincia New Brunswick.

Informaţiile despre diplome de absolvire a liceului de către adulţi, dezvoltarea generală educaţională – General Educational Development (GED) şi alte subiecte din această categorie le veţi găsi la secţiunea Apprenticeship and Certification.

Locuri de muncă

Ia parte la economia în plină dezvoltare a provinciei New Brunswick. Vei găsi oportunităţi deosebite în multe domenii cum ar fi tehnologia informaţiei, cercetare şi dezvoltare, sistemul medical şi sectorul energiei şi resurselor. Dacă vrei să o iei de la capăt, alătură-te uneia dintre companiile cu renume ale regiunii sau exploră posibilitatea de a munci în sectorul public.

Căutăm noi oportunităţi care ne vor transforma provincia şi vor clădi un viitor solid printr-o paletă de noi proiecte şi activităţi. Acum este momentul ideal de a ni te alătura aici, în New Brunswick.

Pentru a afla mai multe despre diversele sectoare şi locurile de muncă din New Brunswick, vizitează website-urile Business New Brunswick şi Department of Post-Secondary Education, Training and Labour.

În căutarea unei cariere

Căutarea unui loc de muncă în New Brunswick nu a fost niciodată atât de bine răsplătită ca în prezent. Poţi să începi căutarea accesând NBJobs.ca. Vei găsi oportunităţi oferite de companii şi oganizaţii mari din întreaga provincie. Primul pas pentru a găsi un loc bun de muncă este să ai un CV şi o scrisoare de intenţie impecabilă. Indiferent dacă eşti pe cale de a absolvi, vrei să te îndrepţi spre o altă carieră sau cauţi noi oportunităţi în domeniul tău, există multe resurse care te vor ajuta.

Pentru a afla mai multe despre locurile de muncă, consiliere şi ucenicie, vizitează Department of Post-Secondary Education, Training and Labour. Website-ul oferă şi informaţii detaliate despre actuala piaţă a muncii t

Intră în contact cu ceilalţi

Reţelele profesionale sunt o unealtă valoroasă pe baza căreia poţi dezvolta relaţii. Comunităţile provinciei New Brunswick generează reţele productive de contacte care ţi-ar putea fi de folos. Această metodă reprezintă o modalitate foarte bună de a găsi pe cineva care te poate ajuta, te poate prezenta unei companii sau poate fi interesat de ceea ce ai de oferit. Aceste reţele de contacte includ Camera locală a comerţului şi alte departamente financiare, corporaţii de dezvoltare a afacerilor comunităţiieşi agenţii sşi alte astfel de grupuri precum East Coast Connected şi Canadian Expat Network. Explorează varietatea oportunităţilor din comunitatea ta.

Afaceri

Economia provinciei New Brunswick oferă oportunităţi de afaceri în întreaga provincie. Cu noi companii, afaceri profitabile mari şi mici şi universităţi şi colegii care produc absolvenţi pricepuţi şi inovaţii în domeniul cercetărilor, acesta este pământul fertil pentru dezvoltarea unei afaceri.

Provincia noastră poate deveni casa afacerii tale – nu vei găsi un loc mai bun, unde să fii susţinut mai mult pentru a te stabili şi începe ceva pe cont propriu. Pentru a afla informaţii despre afacerile din New Brunswick, vizitează website-ul Business New Brunswick.