Nova Scotia

Plajele şi coasta provinciei Nova Scotia

Construieşte castele de nisip, ridică zmeie, ia lecţii de surfing sau pur şi simplu plimbă-te desculţ pe nisip. Cea mai bună modalitate de a lăsa copilul din tine să iasă la suprafaţă este o plimbare pe plajă. Fiecare zi îţi oferă noi şi noi aveturi atunci când explori micile golfuri şi adânciturile celor 7.600 km de plajă a provinciei Nova Scotia.

O vacanţă pe plaja din Nova Scotia

De la plajele cu nisip alb la cele cu pavaj neted şi la întinderea nesfârşită de nisip roşu de-a lungul ţărmului Northumberland, fiecare dintre cele 125 de plaje cu apă dulce sau sărată ale provinciei noastre are propriul său semn distinctiv. De exemplu, Melmerby Beach, Clam Harbour Beach şi Risser’s Beach, unde vei avea parte de activităţi organizate precum concursuri de construit castele de nisip şi competiţii de acordare a primului ajutor, sunt foarte populare pentru ieşirile în familie. Iubitorii naturii s-ar putea să prefere plaja din Parcul provincial Five Islands, care este nesupravegheată cu excepţia acelor formaţiuni stâncoase magnifice datând de acum 225 de milioane care privesc în zare.

Multe dintre cele mai bune plaje ale noastre aparţin sistemului de parcuri al provinciei şi oferă facilităţi precum:

 • Duşuri şi toalete
 • Centre de interpretare
 • Zone pentru picnic
 • Cantine

Staţiunile maritime din Nova Scotia

Nova Scotia, pe lângă faptul că găzduieşte unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, oferă şi multe staţiuni deosebite. De la plajele cu nisip alb de la White Point Beach Resort la liniile de costă neregulate din apropiere de Keltic Lodge, vei găsi cu siguranţă staţiunea perfectă pentru o vacanţă în Nova Scotia.

 Plajele Golfului Fundy

Niciun alt loc de pe pământ nu se poate compara cu Golful Fundy. Aici se retrag din golf către ocean, de două ori pe zi, miliarde de litri de apă. Mai mult de 15 specii de balene se scaldă în apele sale, pescăruşii planează deasupra apei, iar formaţiunile stâncoase spectaculoase întregesc imaginea de vis. Golful Fundy, care înregistrează cea mai înaltă maree din întreaga lume, este o minune în sine. Valurile înalte create de acest fenomen transformă veselul râu Shubenacadie într-o încântare. Porneşte într-o excursie de rafting cu ghid şi experimentează senzaţii unice sub acţiunea apei albe înspumate în timp ce acţiunea mareelor este şi ea activă. Alege unul dintre pachetele de rafting care ţi se potriveşte ţie şi familiei tale în cazul în care sunteţi dornici de o aventură şi de o escapadă care implică sporturi extreme de apă.

 Oraşele provinciei Nova Scotia

Oraşele mari şi mici din întreaga provincie sunt locul ideal pentru a te relaxa şi a te simţi bine. Joacă la cazino. Mergi la cumpărături. Descoperă criticul de artă care zace în tine. Într-un cuvânt, simte-te bine! Oraşele noastre îţi oferă de toate, de la jocul de baccarat la operele de artă impresioniste şi la cocteilurile delicioase din şampanie.

Halifax – capitala provinciei Nova Scotia

Capitala noastră este într-o continuă forfotă. Cu cei peste 250 de ani de istorie şi toată energia unui port cosmopolit într-o continuă forfotă, Halifax este ideal pentru o vacanţă.

Vizitatorii s-au îndrăgostit de Halifax de mai bine de 250 de ani. Capitala provinciei Nova Scotia combină esenţa internaţională a porturilor mari şi a bazelor navale importante murmurul tineresc specific oraşelor universitare, precum şi cu tradiţia şi cultura uneia dintre cele mai importante comunităţi ale Canadei.

Artă şi cultură de la istoric la cosmopolit

Provincia Halifax are o mulţime de muzee, galerii şi centre istorice. Mai jos sunt enumerate doar câteva dintre acestea:

 • Fortăreaţa Halifax – cel mai vizitat obiectiv turistic din Canada, fortăreaţa a fost construită între anii 1828-1856 sub forma unei staţii navale de mare importanţă a Imperiului Britanic.
 • Muzeul Pier 21 – în calitate de muzeu istoric al imigrării în Canada, Pier 21 spune povestea celor 1,5 milioane de imigranţi şi militari canadieni care au trecut pe aici în perioada 1928-1971.
 • Fabrica de bere Alexander Keith’s  – animatori în costume de epocă aduc la viaţă Halifax-ul anului 1863 în timp ce vizitezi una dintre cele mai vechi fabrici de bere din Canada.
 • Grădinile publice Halifax – situate în inima oraşului, aceste grădini publice victoriene încântă vizitatorii cu aranjamente florale impresionante, cu fântâni şi statuete.
 • Muzeul maritim al Altanticului – Maritime Museum of the Atlantic – locul unde este sărbătorită bogatul patrimoniu maritim al provinciei Nova Scotia. Aflaţi poveştile, evenimentele şi persoanele care au determinat relaţia oamenilor cu marea.

De la celebra furgonetă ce vinde chipsuri din faţa bibliotecii situate pe Spring Garden Road la experienţele culinare cosmopolite şi localurile aparte precum Fid, Gio, şi Saege, există sute de restaurante excelente unde se poate servi masa în oraş.

 Festivaluri şi evenimente

Halifax-ul este una dintre primele destinaţii ale Canadei unde veţi vedea în premieră evenimente interesante şi festivaluri care celebrează muzica, literatura, arta şi sportul. Câteva dintre acestea includ:

 • Festivalul de jaz TD Canada Trust Atlantic Jazz Festival – cel mai bun festival de jaz şi hip-hop din întreaga lume unde artişti de talie internaţională susţin concerte.
 • Festivalul Word on the Street – o sărbătoare naţională a cuvintelor scise şi rostite. Include întâlniri cu autorii, prezentări şi workshop-uri, precum şi cea mai bună selecţie de cărţi şi reviste canadiene pe care nu le vei găsi în altă parte.
 • Maratonul Blue Nose – indiferent dacă îţi place să alergi sau doar să te plimbi, aici vei găsi o varietate de programe pentru toate gusturile.
 • Festivalul Atlantic Fringe – spectacole de teatru duse la extrem, prezentate sub o nouă formă. Pune în scenă piese noi ale unor artişti abia descoperiţi sau ale unora deja celebri.
 • Festivalul multicultural Nova Scotia Multicultural Festival – o celebrare anuală a diversităţii culturale a provinciei Nova Scotia. Prezintă spectacole muzicale şi dansuri din întreaga lume, precum şi diverse expoziţii de preparate tradiţionale, arte, meserii, ateliere de creaţie şi alte expoziţii cultrale.

 Viaţa de noapte din centrul capitalei Halifax

Viaţa de noapte din Halifax este extrem de interesantă şi unică. Teatrul Neptune Theatre şi-a format un renume în urma celor mai bine de 40 de ani de reprezentaţii live. Atmosfera din cluburi şi baruri este electrizantă. Cazinoul Nova Scotia îţi va oferi deliciile jocurilor de noroc şi un spectacol live de calitate pe tot parcursul anului.

Dacă eşti pasionat de cumpărături, la est de Montreal nu vei găsi un loc mai bun decât Halifax-ul. Cercetează buticurile unice şi eclectice care se găsesc Spring Garden Road şi în piaţa Hydrostone Market, sau izul maritim care învăluie clădirile istorice restaurate ce găzduiesc în prezent localuri şi magazine.

Varietatea de hoteluri din Halifax este o bază ideală de unde poţi porni spre restul provinciei sau, dacă preferi, poţi să rămâi aici tot restul concediului. Halifax este un port maritim unic.

Viaţa de noapte din Nova Scotia

Viaţa de noapte a provinciei Nova Scotia îţi lasă o impresie de neuitat. În Halifax există peste 350 de restaurante şi mai multe baruri, cluburi şi locaţii decât oriunde altundeva în Canada. Dacă adaugi acestora un cazino, galerii de artă, inclusiv scumpa galerie de artă a provinciei Nova Scotia – Art Gallery of Nova Scotia – şi spectacole de teatru şi concerte simfonice, vei avea o deja o grămadă de motive pentru a-ţi pune printre bagaje şi nişte articole de îmbrăcăminte de seară.

Sydney, Cape Breton

Sydney nu se dezminte. În calitate de oraş de reşedinţă al frumoasei Insule Cape Breton şi de port important al navelor de croazieră, Sydney întâmpină plin de entuziasm vizitatorii din întreaga lume. Aceştia sunt atraşi de cascadele impresionante sau de golfurile pitoreşti. Aici există şi un cazino mereu plin, iar iubitorii de soare vor aprecia o zi în Parcul provincial Dominion Beach sau pe plaja Mira Gut – la doar câteva minute de mers cu maşina din centrul oraşului. În sfârşit, cu siguranţă că nu vei vrea să ratezi festivalul anual Celtic Colours, care are loc în Insula Cape Breton unde bogata noastră cultură este expusă pe de-a-ntregul.

Centre de înfrumuseţare şi cumpărături din Nova Scotia

Centrele de cumpărături – Shopping – şi de îngrijire – day spa – sunt prezente în toate oraşele noastre. Află ce ţi se potriveşte în materie de modă în buticurile din micile cartiere, atelierele artizanale unice şi magazinele din oraşele încântătoare de la malul mării sau în marile mall-uri şi parcuri extinse cu magazine cu reduceri şi mărci renumite. Cu peste 12 centre spa în Halifax şi nenumărate altele în întreaga provincie, poţi opta pentru clasica manichiură şi pedichiură sau te poţi răsfăţa cu tratamente variate.

Cultura provinciei Nova Scotia

Experimentează cultura provinciei Nova Scotia

Învaţă să dansezi step. Miroase rourica. Încearcă rappie pie (plăcintă tradiţională acadiană din cartofi). Urmează paşii familiei tale spre libertate. Cultura acestei provincii este un amestec de cultură acadiană, mi’kmaq, scoţiană şi africană; o pasiune pentru trecut; şi o apreciere unică pentru petrecerile în familie. De la spectacolul oferit de jocurile Antigonish Highland Games la simplul fapt de a povesti în jurul unui foc sacru şi la căutarea arborelui genealogic în arhivele micilor oraşe, există nenumărate modalităţi de a experimenta spelndorile provinciei în propriul tău stil.

Festivalurile şi evnimentele culturale din Nova Scotia

Calendarul nostru include peste 750 de festivaluri şi evenimente care sărbătoresc tartanele (stofă scoţiană), acordeoaneme, fructele de mare, ukulele (chitară mică originară din Hawaii) şi afinele, alături de tradiţionalele adunări powwow şi aruncarea buştenilor de către bărbaţi îmbrăcaţi cu kilt. Festivalurile şi evenimentele cultuale renumite ale provinciei Nova Scotia includ DRUM! – o producţie spectaculoasă care celebrează ritmurile culturilor noastre fondatoare şi Royal Nova Scotia International Tattoo, cel mai mare spetacol în sală din lume cu desfăşurare anuală şi cele mai vechi jocuri highlandscare s-au desfăşurat neîntrerupt din afara Scoţiei.

Festivaluri şi evenimente din Nova Scotia

Un mod ideal de divertisment în Nova Scotia îl reprezintă festivalurile noastre anuale, atât cele mari, cât şi cele mici şi mijlocii. În fiecare an, peste 100 de festivaluri care au loc în fiecare colţişor al provinciei sărbătoresc totul de la ceilidh (adunare tradiţională a galilor) la kilt-uri (articole de îmbrăcăminte specifice scoţienilor). Evenimentele noastre Signature Events adună esenţa provinciei Nova Scotia de la ritmurile culturilor fondatoare redate în producţia DRUM! la renumitul şi inspiratul festival Royal Nova Scotia International Tattoo.  În Nova Scotia vei găsi întotdeauna ceva plăcut de făcut.
Muzica live – o tradiţie a provinciei Nova Scotia

Poate că totul începe cu muzica noastră. Spectacolele de muzică live sunt sarea şi piperul provinciei. Aruncă o privire la câteva dintre evenimentele anuale dedicate fiecărui gen muzical de la alt-indie la muzica tradiţională.

Artişti şi artizani ai provinciei Nova Scotia

Sau poate că ai o pasiune pentru arte şi meşteşuguri. Orice ar plămădi sufletul creator, Nova Scotia l-a surprins şi păstrat. Portul istoric Lunenburg, spre exemplu, este un oraş de 2.500 de locuitori şi găzduieşte 17 galerii de artă – aceasta înseamnă o galerie de artă pentru fiecare 147 de persoane. Mai multe informaţii despre evenimentele dedicate artei şi artizanilor provinciei:

Piese de teatru

Dacă îţi face plăcere să îţi petreci seara urmărind un spectacol de teatru, nu va fi nevoie să cauţi prea mult în Nova Scotia. Există o gamă largă de producţii teatrale şi festivaluri de teatru din care poţi alege. Partea grea este să iei o decizie finală după ce ai parcurs lunga listă de spectacole şi festivaluri din Nova Scotia:

 Festivaluri muzicale şi artistice

Muzica şi arta oglindesc sufletul unei culturi. Artizanii noştri te întâmpină la uşile atelierelor lor de creaţie şi te invită să-i vezi la lucru. Îţi propunem să faci un tur printr-un atelier unde se fabrică obiecte din cositor. Vizitează ţesătorii din Cheticamp, reumiţi în întreaga lume. Studiază o hartă şi alege o rută care să te poarte pe la olarii, fabricanţii de quilt-uri, sculptorii şi cioplitorii, fierarii şi bijutierii din zonă.

De la viorile neobosite ale acadienilor la cântecele de vânătoare ale artiştilor celţi şi la cei mai stilaţi artişti de rock alternativ din prezent, muzica îşi face loc în inimile şi sufletele noastre la fel cum apa sărată ne-a determinat stilul de viaţă.

Nova Scotia găzduieşte unele dintre cele mai bune festivaluri folk din Canada. Spre exemplu, Lunenburg Folk Harbour Festival unde muzica şi camaraderia se întâlnesc pe încântătorul fundal al acestui oraş care aparţine Patrimoniului Mondial UNESCO şi Stan Rogers Folk Festival care sărbătoreşte viaţa şi muzica lui Stan Rogers din Canso, un mic oraş de pescari de pe ţărmul estic al provinciei Nova Scotia.

Dacă vei vizita Nova Scotia, vei descoperi că meniul muzical cuprinde mult mai multe elemente pe lângă viorile şi dansurile scoţiene ale patrimoniului nostru muzical renumit în întreaga lume. De la cele mai celebre formaţii rock and roll din lume, care oferă spectacole la Halifax Commons, şi până la senzaţionala muzică indie care debutează la un festival dintr-un orăşel sau la un concert simfonic unde se serveşte bere şi Beethoven, Nova Scotia este locul unde a fost creată muzica de calitate.

Festivalurile noastre muzicale anuale includ: Festivaluri muzicale din Nova Scotia

În oricare noapte a săptămânii, în oricare lună din an, vei întâlni localuri cu muzică live în oricare colţ al provinciei care se va potrivi cu starea ta de spirit.

 Localuri din Nova Scotia unde se ascultă muzică

 • Bucură-te de muzică live în fiecare zi, întreaga vară, la Cape Breton’s Heritage Coast!
 • Participă la Maritime Pops Series oferită de simfonia Nova Scotia la Rebecca Cohn Auditorium.
 • Vizitează un teatru minunat aparţinând erei victoriene precum Savoy din Cape Breton sau Astor din Liverpool pentru o seară plăcută cu muzică celtică interpretată de celebrii The Rankins sau de Barra MacNeil’s.
 • Petrece o seară cu incandescentul Wintersleep sau cu imperturbabilul cântăreţ de blues Morgan Davis la un centru cultural precum Th’Yarc din Yarmouth sau deCoste Centre din Pictou.
 • Serveşte o halbă de bere locală la un pub prietenos sau o cupă de şampanie într-un club sau la Casino Nova Scotia şi experimentează stilul muzical al unor staruri în devenire precum of In-Flight Safety sau staruri deja renumite precum George Canyon.

Teatrele din Nova Scotia

Pentru iubitorii de teatru, cea mai mare companie teatrală din regiune, Neptune Theatre, oferă o gamă largă de piese şi spectacole de la cele clasice la premierele mondiale şi canadiene. În fiecare colţ al provinciei vei descoperi artişti renumiţi şi artişti proaspăt decoperiţi, în plină ascensiune, care joacă în teatre precum Savoy Theatre, Astor Theatre, Th’Yarc, Chester Playhouse şi DeCoste Centre.

Artizanii din Nova Scotia

Sculpturile în lemn, ţesăturile, sticla şi ceramica de la Unique Nova Scotian Arts şi Crafts Handcrafted sunt doar câteva dintre comorile pe care vizitatorii le pot lua acasă pentru a-şi aduce aminte de vacanţa din Nova Scotia. În această provincie, mulţi artizani lucrează cu materiale tradiţionale şi istoria, cultura şi peisajul natural nu sunt decât câteva materiale şi surse de inspiraţie. Găsirea acelei comori unice care captează esenţa provinciei îţi permite să duci acasă o mică parte din Nova Scotia şi să o păstrezi ca amintire pentru mulţi ani de acum încolo.

 Studiourile de design şi arte populare din Nova Scotia

Mulţi artişti locali au deschis publicului studiouri şi galerii astfel încât să poată să se implice într-un proces artistic de primă mână. Toţi artiştii sunt membri consiliului de meşteşuguri Nova Scotia Designer Crafts Council şi/sau ai centrului de arte populare Cape Breton Centre for Craft and Design.

Un tur la galeriile de artă ale provinciei Nova Scotia

Halifax are un număr mare de alerii de artă şi studiouri pe care le poţi vizita. De asemenea, majoritatea oraşelor mai mici şi satelor din întreaga provincie au meşteri populari şi artizani care sunt fericiţi să îşi expună lucrările spre a fi admirate de public.

 Nova Scotia Designer Crafts Council

Nova Scotia Designer Crafts Council este o organizaţie ce reprezintă peste 300 de artişti şi meşteri populari din zonă prin intermediul mai multor activităţi care le promovează talentul, atât la nivel local, cât şi global.

 Cape Breton Centre for Craft and Design

Cape Breton Centre for Craft and Design reprezintă artizanii aflaţi în Insula Cape Breton. Această organizaţie oferă cursuri de creaţie şi evenimente speciale pentru public şi pentru iubitorii de artă şi meşteşuguri. Aceştia se vor putea alătura diferitelor activităţi în funcţie de îndemânarea fiecăruia.

Culturile fondatoare ale provinciei Nova Scotia

Inimile culturilor care au pus bazele provinciei bat încă, puternice şi mândre, în Nova Scotia. Secolele dominate de culturile mi’kmaq, acadiană, celtică şi africană îi oferă provinciei vocea şi caracterul său distinctiv.

 Cultura acadiană în Nova Scotia

Spiritul l’Acadie este adânc înrădăcinat aici. De la bisericile cu turn din satele de pe malul mării la frumuseţea carpetelor cu imprimeuri, cultura acadiană cuprinde o mare parte a provinciei Nova Scotia cu ritmurile sale vibrante şi povestea romanţată a istoriei şi limbii sale.

Cultura africană în Nova Scotia

Din anii 1780 când Black Loyalists au început exodul din Statele Unite ale Americii la sfârşitul Războiului de Independenţă, Nova Scotia a reprezentat atât un adăpost sigur pentru sclavii, refugiaţii şi imigranţii din Africa şi Caraibe, cât şi un loc neprielnic pentru a-ţi ridica o casă. Influenţa persoanelor de culoare din Nova Scotia s-a răspândit în scurt timp în lungul şi în latul provinciei.

 Cultura galeză în Nova Scotia

De-a lungul secolelor al XVIII-lea şi al XIX-lea, zeci de mii de imigranţi scoţieni şi irlandezi au ales aceste ţărmuri atunci când au decis că noua lume va deveni casa lor. Puterea culturii, muzicii, istoriei şi limbii galeze a rezistat timp de trei secole, fiind prezentă în viaţa de zi cu zi.
Cultura mi’kmaq în Nova Scotia

Timp de zece mii de ani, această peninsulă „măturată” de apele mării a devenit casa aborigenilor. Una dintre cele patru culturi ale provinciei, mi’kmaq, a constribuit la îmbogăţirea trecutul provinciei prin intermediul legendelor sale. Arta, muzica, spiritualitatea, istoria şi limba sa, toate acestea îmbogăţesc însăşi esenţa acestei provincii maritime.

 Savuraţi bucătăria provinciei Nova Scotia

Fructele de mare ale provinciei Nova Scotia se ridică la nivelul aşteptărilor şi reputaţiei pe care au câştigat-o cu fiecare îmbucătură:

 • Homar – servit în jurul unui foc în aer liber pe o plajă sau într-un bistro de pe chei, homarul proaspăt pescuit, renumit în întreaga lume, este delicios în orice decor.
 • Scoici Digby– acestea sunt cele mai bune scoici: mari, dulci, prăjite perfect şi servite în minunatele lor cochilii la doar cîteva ore după ce au ajuns la mal.
 • Midii – sunt foarte bune înăbuşite în vin, cu usturoi şi lămâie, însoţite de o bere rece locală pe chei sau într-un pub cu privelişte spre ocean.
 • Cele mai bune localuri din Nova Scotia

Aici se află câteva dintre cele mai bune restaurante din ţară, bucătari de top, podgorii premiate şi experienţe culinare unice oferite vizitatorilor de diversele oferte de vacanţă. Căutaţi logo-ul Taste of Nova Scotia în restaurante şi pe multe dintre delicatesele culinare precum somon afumat, sirop de arţar, afine şi altele. Scopul lor este de a te ajuta să identifici cele mai bune preparate din Nova Scotia şi deliciile indigene. Vizitează-le website-ul pentru informaţii despre festivalurile culinare şi idei de vacanţă.

 • Wine & Vineyards2010 reprezintă cea de-a 300-a aniversare a cuturii strugurilor din provincie. Numărul podgoriilor premiatesdin Nova Scotia este dovada dedicaţiei lor pentru această practică. Vinuri precum L’Acadie Blanc sau New York Muscat provin din culturile de viţă-de-vie din inima Acadiei. Se recomandă servirea lor alături de scoicile noastre din Digby.
 • Reţete tradiţionale din Nova Scotia – dintre acestea, merită amintite: homarul cu paste, turta cu afine, somonul umplut şi midiile marinate.

Nova Scotia – întocmai ca în cărţile de istorie

Vino în Nova Scotia şi experimentează epica noastră istorie maritimă şi militară. Vele mari se umflau în briza mării. Tunurile răsunau peste tot. Soldaţii mărşăluiau. Fantomele se adunau laolaltă. Atelajele zăngăneau. Se auzeau ciocanele fierarilor. Arheologii săpau. Aici, istoria este o experienţă senzorială.

Planifică-ţi incursiunea în trecut astfel încât să parcurgi toate etapele, din perioada antică până la ultimul val de imigraţie în Canada. Nova Scotia găzduieşte îndrăgita goeletă Bluenose II a Canadei, 27 de muzee ale provinciei, 26 de situri istorice naţionale şi două din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Muzee istorice

Salba de 27 de muzee se întinde de la cele 77 de clădiri dispuse pe o suprafaţă de 55 acri ce aparţin satului Sherbrooke, până la camerele presărate cu rumeguş ale Dory Shop din Shelburne sau la colecţia unică găzduită de Muzeul Pompierilor din Yarmouth. Accesaţi site-ul muzeelor din Nova Scotia pentru a urmări evenimente şi activităţi, apoi achiziţionaţi un bilet şi exploraţi muzeele la un preţ foarte bun.
Locurile istorice canadiene şi cele aparţinând Patrimoniului Mondial UNESCO

Vizitează Lunenburg, un oraş care aparţine Patrimoniului Mondial UNESCO, şi vei ajunge la ţărmul unde a fost construită goeleta Bluenose – inscripţionată pe moneda canadiană de 10 cenţi – şi replica sa, Bluenose II. Bluenose II a avut parte de o restaurare de proporţii în 2010 pentru a-i asigura existanţa timp de mulţi ani de acum încolo şi nu a fost folosită pentru excursii pe mare decât în vara 2011. Lunenburg este locul construcţiei iniţiale care a avut loc în anii 1960. Odată ajuns aici, vei afla mai multe despre această piesă importantă a patrimoniului provinciei Nova Scotia.

În Halifax, te invităm să vizitezi fortăreaţa la prânz, atunci când membrii celei de-a 3-a Brigăzi a Artileriei Regale lansează un tun. Dacă doreşti să obţii o ofertă bună, vizitează Pier21.ca unde te aşteaptă promoţii şi discount-uri.

Descoperă siturile istorice naţionale din Nova Scotia

Spunem că Nova Scotia a fost influenţată de mare, dar este la fel de adevărat că a fost influenţată şi de istoria sa bogată. Cele 26 de locuri istorice ale provinciei ne spun povestea a secole întregi de aventuri, diversitate culturală, cuceriri, descoperiri şi frumuseţe naturală. Povestea a peste un milion de imigranţi şi trupe care au intrat în Halifax pentru a începe o nouă viaţă în Canada poate fi ascultată la Pier 21, Muzeul de imigrare al Canadei.

 Explorează primele situri istorice ale Canadei

Îţi place istoria? Atunci vei adora Nova Scotia! Întoarce-te în trecut, în secolul al XVIII-lea, pentru a descoperi cum s-au luptat trupele engleze şi franceze pentru supremaţia în America de Nord şi descoperă cum un faimos inventator şi asociaţii săi au schimbat modul în care oamenii aveau să comunice din acel moment până în prezent cu ajutorul invenţiei sale, telefonul. Nova Scotia îţi oferă şansa de a-i explora istoria şi tradiţia, precum şi oamenii care au muncit şi s-au luptat pentru a transforma provincia în ceea ce este în prezent.

Siturile istorice ale provinciei Nova Scotia povestesc istoria regiunii prin intermediul unor actori costumaţi de epocă. Vizitează Port-Royal, unul dintre stabilimente din America de Nord şi păşeşte înapoi în timp în lumea lui Samuel de Champlain şi a ordinului său, L’Ordre de Bon Temps. Studiază cultura mi’kmaq prin intermediul petroglifelor antice din Parcul Naţional Kejimkujk. Cele mai multe situri istorice oferă tururi cu ghid.

 Vizitează impresionanta fortăreaţă franceză şi britanică

Fortăreaţa Louisbourg din Cape Breton este un exemplu perfect al istoriei provinciei Nova Scotia. De îndată ce treci dincolo de poartă, vei pătrunde automat în viaţa Franţei coloniale din anul 1744. Înăuntrul fortăreţei poţi sta de vorbă cu „rezidenţii” care reprezintă toate tipologiile acelei perioade şi care te vor încânta cu povestiri despre o epocă demult apusă. Nu fi timid; sunt prietenoşi şi cunosc multe informaţii şi se vor bucura să îţi împărtăşească vieţile, munca, grijile şi speranţele lor. Nu uita să iei o pauză şi să serveşti prânzul sau cina la un restaurant specializat în preparate locale proaspete.

Păşeşte pe urmele acadienilor

La Grande Pre din Annapolis Valley vei avea şansa de a întâlni acadienii care s-au stabilit de-a lungul ţărmurilor Golfului Fundy şi a Bazinului Minas. Aceştia au fost pionieri îndrăzneţi care au trecut prin multe greutăţi şi tragedii, dar totuşi au supravieţuit în faţa unor provocări extraordinare. Află povestea deportării din 1755, aşa cum este ea expusă în poemul epic al lui Longfellow, “Evangeline”. Asociaţia istorică The Historical Association of Annapolis Royal îţi oferă şansa de a câştiga un tur gratuit în inima acadiană a provinciei.

 Privelişte spre portul Halifax de pe meterezele fortăreţei

În Halifax, vei fi purtat înapoi în timp de la un oraş modern la o fortăreaţă din secolul al XIX-lea. Fortăreaţa Halifax este una dintre cele mai vizitate monumente istorice ale Canadei. Plimbă-te pe meterezele şi coridoarele acestei fortăreţe magnifice în timp ce asculţi cimpoaiele. Vorbeşte cu membrii regimentului 78 şi priveşte-i în timp ce fac instrucţie sau se luptă cu muschetele. Dacă vei fi în zonă la amiază, nu tresări când auzi detunătura tunului tocmai lansat!

Nova Scotia îşi apreciază istoria. Ştim că şi tu o vei aprecia!

Genealogie

De la sosirea lui Champlain în anul 1604, Nova Scotia a primit cu bucurie oameni din întreaga lume. În consecinţă, genealogia provinciei Nova Scotia este diversificată. În trecutul îndepărtat nativii provinciei erau strămoşii Mi’kmaq şi populara cultură acadiană. Culturile care au pus baza provinciei Nova Scotia includ acadienii, englezii, germanii, africanii, scoţienii, irlandezii şi chiar şi americanii. Douăzeci şi cinci de milioane de persoane din America de Nord – canadieni, americani, acadieni – îşi pot urmări arborele genealogic până în Nova Scotia în timpul ultimilor 400 de ani.

De-a lungul istoriei, Nova Scotia a devenit casa multor oameni: de la primii locuitori nativi şi exporatorii europeni până la familiile care au scăpat de viaţa agitată din Statele Unite şi imigranţii sosiţi din Lumea Nouă.

Aventuri în aer liber în Nova Scotia

De la livezile şi digurile din Annapolis Valley până la munţii văzuţi de pe autostrada Cabot Trail, blocurile glaciare din Peggy’s Cove şi formaţiunile stâncoase din Golful Fundy, de la nisipurile calde ale Strâmtorii Northumberland la ţărmurile neregulate ale Lighthouse Route – acesta este un paradis pentru cei care adoră drumeţiile, ciclismul, navigarea şi alte sporturi de apă.

Activităţi şi sporturi de apă

Cu marea la doi paşi, ar fi o pierdere să nu profităm de atâta apă. Există multe modalităţi de a ne bucura de întinderea oceanului atunci când suntem în Nova Scotia.

 • Admiră balenele din Golful Fundy, locul unde mai mult de 15 specii de balene se adună pentru a se împerechea, juca şi hrăni cu plancton, toate acestea în zona cu cea mai înaltă maree din lume.
 • Poţi să faci rafting pe valurile înalte ale singurei maree care are loc zilnic, de două ori. Acest fenomen natural te va înviora şi va transforma experienţa într-una de neuitat.
 • Surfiştii în căutare de senzaţii tari ar trebui să viziteze plajele ţărmului estic şi sudic unde pot ţine piept valurilor mari pe timp de iarnă. Începătorii pot încercă să se menţină pe placă cât mai mult timp într-o zi liniştită de vară.
 • Descoperă epave naufragiate şi distrează-te într-o excursie de caiac-canoe cu ghid sau fără care poate dura de la o după-amiază până la o săptămână.
 • Urcă-te la bordul unei nave pentru o plimbare pe lângă port sau navighează pe apele interioare ale Cape Breton.

Aventuri pe uscat

Amatorii de excursii în aer liber, se vor minuna de frumuseţea peisajului provinciei indiferent de activitatea desfăşurată.

 • Opţiunile pentru camping, pescuit şi drumeţii sunt foarte multe deoarece Nova Scotia are peste 120 de parcuri, printre care Parcul Naţional Kejimkujik şi Parcul Naţional Cape Breton Highlands. Poţi opta pentru o excursie în săbăticie şi teritorii mai greu accesibile sau pentru una dintre taberele de campare mult mai accesibile, destinate în special familiilor.
 • Terenurile superbe de golf sunt la fel de multe precum parcurile. Provincia găzduieşte peste 75 de astfel de terenuri.
 • Plimbă-te cu bicicleta pe provocatoarea Cabot Trail, alege un ritm mai lent prin zonele joase ale Annapolis Valley sau o pistă mai întortocheată de-a lungul neregulatului ţărm estic.

Indiferent de activitatea aleasă, interesează-te despre tururile cu ghid, pachetele „stay and play”eşi vacanţele pe cont propriu. Vei descoperi o gamă largă de modalităţi prin care poţi profita la maximum de o vacanţă Nova Scotia.

Cum ajugem în Nova Scotia

Informaţii pentru cei care călătoresc

Cerinţele pentru paşaport şi viză pentru vizitarea Canadei diferă în funcţie de cetăţenia, rezidenţa şi motivul vizitei tale în Canada. Îţi recomandăm să afli mai multe informaţii înainte de a-ţi definitiva planurile contactând cea mai apropiată ambasadă canadiană. De asemenea, este recomandat să contactezi şi biroul de imigrări din ţara ta pentru informaţii şi identificare pentru intrarea în ţară când te reîntorci acasă.

Pentru informaţii de ultimă oră oferite vizitatorilor de agenţia Canadian Border Services, vizitează www.cbsa.gc.ca sau sună la 1-800-461-9999 (din Canada) sau (506) 636-5064. Informaţii despre vize pentru rezidenţii temporari pot fi găsite pe website-ul Citizenship and Immigration website sau sunând la 1-888-242-2100.

Zborul spre Halifax sau alte oraşe

Aeroportul internaţional Halifax Stanfiel se află la aproximativ o jumătate de oră de capitala provinciei, Halifax. Acesta este centrul Atlantic Canadian pentru toate serviciile domestice, regionale şi internaţionale. Zboruri programate spre Nova Scotia sunt disponibile din toate oraşele canadiene mari din toate metropolele Statelor Unite prin legături de la Boston, Newark, Chicago, New York, Washington D.C, Detroit şi Philadelphia, alături de oraşele europene importante precum Frankfurt, Paris, Reykjavik şi Londra. Pe lângă acestea, există şi servicii charter care leagă Nova Scotia de marile oraşe canadiene şi europene.