Transportul

Opţiuni de transport

Majoritatea familiilor canadiene au mai multe maşini. Canadienii fie îşi cumpără maşini noi, fie uzate, sau le închiriază.
Asigură-te că ştii toate costurile înainte de a lua o decizie cu privire la maşină. Când e maşina ta, ai nevoie de bani ca aceasta să funcţioneze bine, pentru benzină, rate lunare, înregistrare şi asigurare. Când o închiriezi, semnezi un contract pentru o anumită perioadă de timp. Vei plăti în plus costurile pe care le ai atunci când maşina e a ta.

Asigurarea auto
Legea te obligă să îţi faci asigurare auto. Aceasta poate fi destul de scumpă, dar te protejează pe tine şi pe alţi şoferi în caz de accident.

Mulţi canadieni folosesc bicicleta ca mijloc de transport, în primul rând e mai ieftin şi apoi protejează mediu înconjurător!

Transportul public

Ca peste tot, şi în Canada există diverse mijloace de transport în comun. În oraşele mari ca şi Toronto, Montreal sau Vancouver există diverse variante de autobuze, trenuri sau metrouri, iar în oraşele mici există la fel autobuze sau trenuri pentru navetă.

Autobuze şi trenuri

Pasagerii trebuie să meargă la staţiile de autobuz şi gări să aştepte autobuzele şi trenurile. Dacă locuiţi departe de o staţie de autobuz, vă puteţi conduce maşina într-o zonă de parcare specială, unde o puteţi lăsa ca apoi să luaţi autobuzul sau trenul.
Oraşele mici şi zonele rurale, de obicei, nu au transport public, dar multe au un serviciu de taxi local.
Orele de funcţionare ale mijloacelor de transport în comun le puteţi afla din staţii, de pe internet sau în cartea de telefon / pagini aurii.

Transport la distanţă

Aveţi la dispoziţie mai multe variante în care puteţi călătorii la distanţe lungi, în funcţie de bugetul pe care îl aveţi la dispoziţie.
Cu autobuzul, puteţi găsi lista cu companiile de autobuze în cartea de telefon / pagini aurii cu trenul, VIA Rain e cea mai mare companie feroviară canadiană pe calea aerului – mulţi canadieni preferă să călătorească cu avionul, interesaţi-vă la companiile aeriene de cele mai bune oferte

CONDUSUL AUTOVEHICULELOR

Ca să poţi conduce o maşină ai nevoie de un permis valabil, eliberat în provincia sau teritoriul în care locuieşti. Trebuie să ai la tine permisul atunci când conduci, alături de copiile de înmatriculare şi asigurare.
Regulile de circulaţie nu sunt aceleaşi Regulile de circulaţie variază în funcţie de provincie sau teritoriu. Spre exemplu, unele teritorii au unele restricţii pentru şoferii începători, care, pe măsură ce capătă experienţă, primesc şi mai multă libertate.

Permisul de conducere străin
E posibil că vreme de câteva luni să fii nevoit să foloseşti permisul obţinut acasă. Cu toate acestea, trebuie să obţii permisul local. Vei da un test de conducere şi unul de verificare a cunoştinţelor rutiere, astfel vei putea fi la curent cu regulile de circulaţie canadiene. Costul unui astfel de permis variază în funcţie de teritoriul său provincia în care te afli.

Permis de conducere internaţional Poţi decide de asemenea să obţii un permis de conducere internaţional. Află mai multe despre asta de la Ministerul de Transport sau la instituţiile specializate din provincia şi teritoriul în care locuieşti.

Lecţii de condus
Chiar dacă ştii să conduci, nu e o idee rea să apelezi la o şcoală de şoferi pentru câteva lecţii, înainte de a da examenul pt carnetul de conducere. Odată acesta obţinut, vei avea posibilitatea să conduci oriunde pe teritoriul canadian. Nu uita să îţi faci asigurarea la maşină, oricum eşti obligat prin lege să o faci, astfel şi tu şi ceilalţi şoferi sunteţi protejaţi în caz de accident.