Emigrare Canada 2021 – Guvernul canadian dezvăluie noi priorități în materie de emigrare

Emigrare Canada 2021 – Guvernul canadian dezvăluie noi priorități în materie de emigrare

Imigrația va rămâne o componentă importantă pentru economia și societatea Canadei.

Acest lucru a fost subliniat de premierul canadian Justin Trudeau printr-o nouă scrisoare de mandat pe care i-a transmis-o ministrului imigrației, Marco Mendicino.

Scrisoarea de mandat este cel mai important document politic pentru departamentul canadian de imigrare. Acest document prezintă obiectivele pe care premierul Canadian le cere Ministrului imigrației și Ministerului Imigrării, Refugiaților și Cetățeniei Canada (IRCC) să le îndeplinească în timpul guvernării.

Scrisoarea de mandat definește aspecte cheie, cum ar fi planul Canadian privind nivelurile de imigrare, noile programe de emigrare pe care IRCC să le creeze, îmbunătățirea timpilor de procesare a cererilor de emigrare de către IRCC și alte aspecte cu privire la sistemul de emigrare.

Această scrisoare de mandat vine la scurt timp după ce Canada a anunțat un nou plan istoric privind nivelurile de imigrare 2021 – 2023, care include primirea a unui număr de 400.000 de imigranți pe an, cel mai mare din istoria sa.

Această nouă scrisoare de mandat care o completează pe cea din decembrie 2019 include noi obiective datorate crizei COVID-19. Prioritățile prezentate în scrisoarea includ:

  • Continuarea primirii imigranților pentru a sprijini creșterea economică a Canadei și recuperarea post-COVID prin extinderea programelor pilot pentru a primi refugiați prin programele de emigrare economică; accelerarea procesării programelor de reîntregire a familiilor; îmbunătățirea programelor pilot de emigrare regională.
  • Continuarea implementării măsurilor cu privire programele de acordare a rezidenței permanente persoanelor care au acordat asistență medicală în instituții de îngrijire pe termen lung, în instituții medicale sau celor care au efectuat alte servicii esențiale în timpul pandemiei de coronavirus.
  • Continuarea colaborării cu colegii de cabinet pentru a proteja sănătatea și siguranța canadienilor, care vor gestiona punctele de intrare din Canada.
  • Identificarea de programe suplimentare pentru acordarea rezidenței permanente pentru lucrătorii străini temporari.
  • Colaborarea cu Ministerul Muncii pentru a proteja lucrătorii vulnerabili la COVID-19 și pentru a asigura lucrătorii pentru a satisface nevoile forței de muncă în agricultură și prelucrarea alimentelor.
  • Continuarea colaborării cu provinciile și teritoriile Canadei pentru a oferi sprijin noilor veniți, inclusiv cursuri de limba franceză.

Concluzia este: Canada va continua să-și folosească sistemul de emigrare la capacitate maximă în timpul pandemiei, astfel încât să poată valorifica abilitățile și talentele noilor veniți pentru a-și susține creșterea economică după ce pandemia va trece.

Verificati dacă vă calificați pentru emigrare