Emigrare Canada prin Sistemul Express Entry

Emigrare Canada prin Sistemul Express Entry

Sistemul de emigrare Canada Express Entry, lansat in anul 2015 a revoluționat sistemul de emigrare Canadian permițându-le candidaților din întreaga lume să se stabilească permanent în Canada. Ministerul Imigrației si Cetățeniei Canada folosește sistemul Express Entry pentru procesarea si gestionarea cererilor de emigrare depuse de către candidații programelor economice (Lucrători calificați) din întreaga lume.

Înainte de introducerea sistemului de emigrare Express Entry, Canada procesa cererile de emigrare in ordinea in care erau depuse. Acest fapt a dus  la o procesare lentă a cererilor de emigrare, deoarece au fost depuse mai multe cereri decât se puteau procesa. S-a creat astfel un blocaj al sistemului de emigrare Federal, candidații fiind nevoiți să aștepte chiar si 5 ani pentru a primi rezidența permanentă.

Inscriere Express Entry Canada

Sistemul de emigrare Express Entry este un sistem dinamic. Candidații își încarcă profilurile in portalul Ministerului Imigrației si Cetățeniei Canada unde  primesc un punctaj  bazat pe caracteristici precum vârsta lor, educația, abilitățile din engleză și / sau franceză, experiență de muncă, etc.

Primirea Invitației pentru rezidența permanentă Canada

La fiecare două săptămâni, Ministerul Imigrației Canada emite invitații de a aplica pentru rezidenta permanentă acelor candidați care acumulează un punctaj cat mai mare.  Termenul de procesare pentru cererile de rezidentă permanentă este acum de 6  luni.

In anul 2019 Ministerul Imigrației si Cetățeniei Canada a emis un număr de 85300 de invitații pentru rezidenta permanenta  ITA prin programul Express Entry.

Din acest număr de invitații ITA o mare pondere o are India, care a primit 47% din totalul numărului de invitații.  Ca sa va faceți o idee ce înseamnă acest procent Nigeria si China care se află pe locul 2 au primit fiecare un procent de 7% din totalul numărului de invitații ITA.

Aflați dacă sunteți eligibili pentru Express Entry Canada