Procesarea mai rapida a cererilor de emigrare Canada

Ca rezultat al actiunilor intreprinse de guvernul Canada incepand cu anul 2008, intarzierile in procesarea cererilor de emigrare Canada au fost reduse cu 40 de procente, asigurand astfel un sistem mai rapid si mai eficient de emigrare Canada in anul 2013 – a anuntat Ministerul Imigratiei si Cetateniei.Emigrare Canada procesare cereri 2013

Intarzierile in procesarea cererilor de emigrare Canada impiedica atragerea emigrantilor cu calificarile corespunzatoare economiei Canadiene  care sa aduca o crestere economica si prosperitate pe termen lung a Canadei.  Ministrul Kenney este de parere ca de prea mult timp s-au acceptat anual mult mai multe aplicatii decat se puteau procesa.  Acest lucru a dus  la intarzieri mari in termenele de procesare a cererilor de emigrare Canada, unele categorii ajungand cu termene de procesare de pana la 8 ani, descurajand astfel oamenii talentati si dinamici sa aplice pentru a emigrare Canada.

Aceasta realizarea a avut loc, in parte  ca urmare a continuarii procesarii unui numar mare de aplicatii pentru parinti si bunici in Grupa – Family Class in timp ce s-a introdus o pauza temporara in procesarea noilor aplicatii din aceasta grupa pana la sfarsitul anului 2013. In plus s-a suspendat temporar Grupa de aplicatii pentru Investitori iar aplicatiile vechi din grupa Federal Skilled Worker au fost anulate continuandu-se doar  procesarea aplicatiilor mai recente.

Guvernul Canada va continua sa transforme sistemul de emigrare Canada intr-unul rapid , flexibil si adaptat nevoilor pietei muncii din Canada. Reducerea mare a termenelor de procesare pot face ca selectarea cererilor de emigrare Canada sa se realizeze rapid si calificarile imigrantilor sa fie in concordanta cu necesitatile de pe piata muncii din Canada.  Emigrantii cu calificarile cautate vor putea ajunge sa se angajeze in piata muncii din Canada in doar cateva luni in loc de ani de zile cat dura pana nu demult. In acelasi timp aplicantii din grupa Family Class  nu vor trebui sa mai astepte ani de zile pana cand vor fi reuniti cu rudele lor apropiate din Canada.