Evaluarea si echivalarea studiilor

Evaluarea si echivalarea studiilor pentru emigrare Canada

Emigrare Canada echivalare studii

O altă modificare majora, care intră în vigoare la 04 mai 2013, este necesitatea  echivalarii si acreditarii programelor de studiu dinafara Canadei. In cazul in care va ganditi sa aplicati pe programul de emigrare Canada Federal puteti incepe de acum procesul de echivalare si recunoastere a studiilor dumneavoastra in Canada. Cu toate acestea, trebuie să țineti cont si de celelalte cerințe de eligibilitate ale programului de emigrare Canada Federal.

Solicitanții care au urmat un program de învățământ din Canada nu au nevoie sa obțina o astfel de echivalare a studiilor, cu excepția cazului în care se depune in spijinul cererii si o diploma de la un centru de învățământ dinfara Canadei.

Procesul de echivalare a studiilor in Canada  determina dacă  studiile absolvite inafara Canadei sunt autentice si daca sunt echivalentul unui program de studiu din Canada. Pentru aplicantii pe programul de emigrare Canada federal echivalarea studiilor reprezinta procesul prin care acestia vor cunoaste cum sunt echivalate diplomele lor in Canada.

Din 17 aprilie 2013, au fost desemnate patru organizații de către Ministerul de imigratie pentru a furniza rapoarte de echivalarea de studii  în scopul emigrarii în Canada prin programul de emigrare Canada Federal. In viitor Ministerul imigratiei si cetateniei va putea desemna si alte organizatii suplimentare. Organizațiile desemnate sunt:

• Serviciul de Studii Comparativ a Universitatii din Toronto;

• Serviciul Canadian de echivalarea a studiiilor internationale;

• World Education Services, și,

• Consiliul Medical din Canada.

Consiliul Medical al Canadei a fost desemnat doar pentru acei solicitanți care intenționează să aplice ca medici specialisti sau medici de familie ca ocupație principală în cererea lor de emigrare Canada pentru Programul Federa. Aceste doua ocupatii nu sunt  pe lista de ocupatii eligibile care intră în vigoare la 04 mai 2013, astfel încât acest lucru va afecta doar aplicatii din grupa de doctorat sau acei candidati cu o oferta de loc de muncă in aceste ocupatii.

Serviciul de imigratie Canada va accepta doar rapoartele de echivalare a studiilor  emise de catre organizații desemnate. Un raport de echivalare a studiilor dinafara Canadei vor fi valabile pentru o perioada de maximum  5 ani de la data la care acesta a fost emis de către organizația desemnată.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta in procesul de echivalare a studiilor pentru emigrare Canada, va rugam sa ne contactati.