Nivel minim de limba engleza si franceza

Pragul  / Nivelul minim de limba engleza si franceza

Toți candidații care aplica la Programul de emigrare Canada Federal trebuie să stabilească în primul rând dacă indeplinesc noul prag minim de limbă: Canadian Language Benchmark (CLB) 7 sau niveaux de compétence linguistique Canadiens (NCLC) 7, în toate cele patru abilități (ascultare, vorbire, citire și scriere). Pentru a dovedi competență lingvistică, solicitantul  trebuie să sustina un test de limbă la o organizație desemnată de ministerul imigratiei și să prezinte rezultatul testului, împreună cu aplicatia sa de emigrare Canada.

Rezultatele testelor de limbă vor fi acceptate de către autoritatile de imigratie timp de doi ani de la data la care au fost emise de către organizația desemnată.

Autoritatile de imigratie au desemnat anumite teste pe care le acceptata, si anume:

  • Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP)
  • English Language Testing System International (IELTS)
  • Test d’ Evaluation de Français (TEF).

Testele de limba  sunt punctate diferit de fiecare dintre cele trei organizații. Aici gasiti scorurile pentru fiecare dintre testele care corespund nivelului  Canadian Language Benchmark (CLB) 7 sau niveaux de compétence linguistique Canadiens (NCLC) 7 sau mai mult:

Limba Engleza

Canadian English Language Proficiency Programul Index (CELPIP)

Un solicitant la Programul de emigrare Canada Federal trebuie să obtina cel puțin nivelul 4L la testul CELPIP general în fiecare dintre cele patru competențe pentru ca să respecte pragul de limbă minim.

Un scor de 4L la testul CELPIP general corespunde CLB 7. Un scor de 4H corespunde CLB 8, și un scor de 5 sau mai mare corespunde CLB 9 sau mai mare.

English Language Testing System International (IELTS)

Un solicitant FSWP trebuie să obtina cel puțin 6,0 la testul IELTS General Training în fiecare dintre cele patru abilități pentru a satisface pragul minim de CLB 7.

Franceză

Testul d’Evaluation de Français (TEF)

Un solicitant FSWP trebuie să înscrie cel puțin 206 la citire, 248 în ascultare, și 309 atât la scris cat si vorbit la TEF pentru a satisface pragul minim de limba NCLC 7.