Legaturi comunitare

Conectarea cu cei din jur

Conectarea cu cei din jur  in noua comunitate este un pas important in procesul de reglementare. Faceti-va noi prieteni si contacte care va vor ajuta sa va simtiti ca acasa in Canada. Acest lucru  poate ajuta, de asemenea, va avansa obiectivele dvs profesionale prin crearea unei retele de oameni care va pot sprijini in cautarea unui loc de munca. Exista multe moduri diferite in care va puteti conecta cu alte persoane in noul dvs. Oras. Veti gasi unele optiuni mai jos.

Organizatiile de servicii pentru imigranti

Organizatiile de servicii pentru imigranti sunt introduse in sectiunea privind sursele de informatii. Acestea sunt un loc excelent pentru a merge pentru toate nevoile dvs. de decontare, inclusiv recomandari privind diferite locuri unde se pot face conexiuni comunitare. De fapt, organizatiile in sine sunt un loc minunat de a intalni alte persoane, pentru ca acestea ofera o varietate de programe si activitati sociale la care puteti lua parte. Multe ofera, de asemenea, programe de mentorat si gazduire, programe care va vor  potrivi cu un alt imigrant sau canadian pentru a va ajuta sa va acomodati. Puteti gasi o lista a organizatiilor de servicii pentru imigranti la www.cic.gc.ca/english/newcomers/map/services.asp

Voluntariatul

Voluntarierea timpului dumneavoastra este un mod excelent de a intalni oameni, de a contribui la comunitatea dvs si de a  castiga prima experienta de lucru canadian. Puteti fi  in multe locuri, inclusiv in centre comunitare, scoli, organizatii de caritate, spitale si camine de batrani, si chiar la organizatiile de servicii pentru imigranti. Pentru a afla mai multe informatii despre voluntariat, vizitati www.volunteer.ca sau contactati  o organizatie de servicii pentru imigranti pentru sfaturi. Centre comunitare

Implicarea in activitati si programe locale este, de asemenea, o modalitate buna de a intalni oameni noi, care va impartasesc interesele. Cele mai multe cartiere au centre comunitare, care ofera o varietate de activitati si programe in domeniile: • sanatate, fitness si agrement • de ingrijire a copilului si dezvoltarea copilului • educatiei si a competentelor • hobby-uri si petrecere a timpului liber • si multe alte domenii

Pentru o lista a centrelor comunitare, a se vedea paginile albastre sau consultati site-ul guvernului municipal.

Echipe sportive si centre sportive

Sportul este un alt mod bun de a intalni oameni noi de toate varstele. In cele mai multe orase, exista ligi organizate pentru toate sporturile majore. Pentru fiecare sport, sunt in general ligi disponibile la diferite niveluri de calificare, de la incepator la avansat, si pentru diferite grupe de varsta (adulti, adolescenti si copii). Exista, de asemenea, centre de sport, unde va puteti bucura de cursuri de fitness, inot, lucra la sala de sport si multe alte activitati legate de sport.

Alaturi de asociatii sau cluburi sociale

Pentru a va implica in comunitatea dvs, ati putea dori sa va alaturati unei asociatii de cartier. Acestea reprezinta interesele comunitatii si ofera o varietate de servicii si suporturi. Exista, de asemenea, multe oportunitati pentru ca oameni cu interese comune se aduna. Exemplele includ imbinare cluburi etnoculturale, cluburi de carte, cluburi de jocuri si muzica, arte sau cluburi de dans. Puteti afla mai multe despre asociatiile si cluburile din zona dvs, prin consultarea pe Internet sau ziarul local, prin apel sau prin vizitarea centrului de comunitate locala sau Primaria.

Implicarea in scoala copilului dumneavoastra

In Canada, scolile incurajeaza parintii sa sprijine educatia copiilor lor, de a se implica cu conducerea scolii si scoala. Acest lucru poate ajuta nu numai copilul dumneavoastra pentru a reusi, dar, de asemenea, este o oportunitate excelenta de a intalni oameni si a devini parte a comunitatii scolare. Puteti citi mai multe despre modul in care sa va implicati in scoala copilului dumneavoastra in sectiunea privind educatia.

Lacasuri de cult

In plus fata de practica privata de religie, canadienii isi arata credinta lor religioasa in viata publica si in activitatea lor de zi cu zi, de exemplu, prin actiuni caritabile, muncind din greu si indeplinirea sarcinilor bune. De asemenea, ei se aduna in biserici, sinagogi, moschei, temple si alte locuri de cult.

Refugiatii prospera in libertatea canadiana In 2011, refugiati din Irak in Canada au avut un alt pas inainte in pastrarea modului lor traditional de viata. In acea vara, o noua organizatie bisericeasca numita  eparhie a fost creata in Canada pentru crestini caldeeni care au fugit de violenta extremista si persecutie din Irak si Iran. Aceasta noua organizatie a traditiei Chaldean  raspandita in Canada ii va ajuta sa ramana uniti ca o comunitate in care acestia incearca sa pastreze cultura lor in libertate si pace. Canada a fost un loc cu astfel de libertate religioasa si politica de sute de ani pentru refugiati din intreaga lume. Chaldenii sunt un exemplu recent din aceasta traditie nobila.

 

Cartierul dvs.

Poate cea mai simpla metoda dintre toate este sa cunoasteti oameni noi in cartierul dvs. Prezintati-va la vecini si spuneti-le ca sunteti nou in tara si ca nu cunoasteti pe nimeni. Daca aveti copii, va puteti intalni, de asemenea, cu alti parinti, la locurile de joaca locale. In timp ce canadienii sunt in general foarte prietenosi, este important sa va aratati initiativa in abordarea celorlalti si sa fiti prietenos, de asemenea.