Locuri munca Canada

Locuri de munca Canada

CUM SĂ ÎŢI CAUŢI INTELIGENT LOC  DE MUNCA ÎN CANADAlocuri munca canada

Având la dispoziţie numeroase motoare de căutare a locurilor de muncă, nu e de ajuns doar să cauţi. E important să îţi postezi CV-urile acolo unde e cazul, să ştii să îţi alcătuieşti un CV în funcţie de cerinţele angajatorilor.

Iată câteva sfaturi care pot să contribuie la succesul tău în a-ţi găsi locul de muncă visat:
– trebuie să fii sigur că ai înţeles bine tipul postului şi cerinţele acestuia. Verifică încă o dată descrierea postului precum şi cerinţele angajatorului pentru a fi sigur că acesta corespunde dorinţelor şi pregătirii tale.
– înţelegerea jargonului, e posibil ca limbajul folosit de angajatorii canadieni să fie diferit de cel folosit de cei americani, astfel că neînţelegerea descrierii unui post poate duce la surprize în timpul interviului
– foloseşte motoarele de căutare locuri munca Canada orientate spre anumite domenii de carieră, pentru a identifica şi posturile cu jumătate de normă care pe alte site-uri nu sunt neapărat postate.

 CELE MAI IMPORTANTE MOTOARE DE CĂUTARE LOCURI MUNCA CANADA

Motoarele de căutare de locuri muncă Canada pot sa crească șansele tale de a-ţi găsi un loc de muncă în Canada. Multe motoare de căutare sunt specializate pe anumit tip de loc de muncă şi pot prezenta caracteristici specifice, pe care nu le vei găsi în alte locuri. Cheia succesului este de a găsi site-ul care corespunde cel mai bine nevoilor tale.

OBŢII REZULTATE CU MOTOARELE DE CĂUTARE DE LOCURI MUNCA CANADA

Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă în Canada, ai putea folosi un motor de căutare internaţional. În cazul în care acesta are postate locuri de muncă în toată lumea are desigur şi în Canada. În mod frecvent, aceste motoare de căutare a locuri muncă Canada postează joburi diponibile la companii multinaţionale cu diverse locaţii în întreaga lume. Pentru locuri de muncă în companiile canadiene, cei care caută locuri de muncă aici, pot găsi de multe ori o gamă mai largă de variante, în cazul în care utilizează motoarele de căutare de locuri de muncă care se specializează pentru joburi în Canada.

Aici găseşti cele mai populare motoare de căutare locuri de muncă din Canada

Munca în Canada

Ar putea să dureze puţin până când îţi vei găsi un loc de muncă. Pentru a reuşi să-ţi găseşti un serviciu în cel mai scurt timp, trebuie să fii bine pregătit! Faptul că ai fost acceptat pentru a te stabili în Canada nu îţi garantează şi angajarea în profesia pe care o doreşti sau în oricare altă profesie.

Website-ul https://www.jobbank.gc.ca/ te poate ajuta în continuare să te pregăteşti pentru piaţa muncii din Canada. Cu ajutorul formularului de pe acest website poţi obţine un raport în funcţie de ocupaţia şi locaţia ta. Acesta include informaţii despre locurile de muncă disponibile, autorizaţii şi atestări, salarii, cerinţe, evaluarea cunoştinţelor de limbă, oportunităţi de muncă şi multe altele.

Găsirea unui loc de muncă permanent în Canada

Găsirea unui loc de muncă în Canada poate diferi de cea din ţara ta de origine. Noii emigranţi înfruntă provocări importante în momentul în care încearcă să-şi găsească un serviciu în Canada:

 • S-ar putea ca diplomele şi calificările să nu le fie recunoscute.
 • Cunoştinţele lor de limbă s-ar putea să nu fie suficiente.
 • S-ar putea să aibă nevoie de experienţă profesională dobândită în Canada.

S-ar putea de asemenea să trebuiască să înveţe noi metode de căutare a unui loc de muncă, să îşi creezi un nou grup de contacte şi să afle ce pretind angajatorii canadieni.

 Permis de muncă pentru studenţi

Este posibil să munceşti în Canada în timpul petrecut aici ca student. Există posibilităţi pentru a-ţi găsi un loc de muncă în campus sau în afara lui.

 Permis de muncă pentru joburi temporare

Există posibilitatea să munceşti pe o perioadă determinată de timp într-un job unde angajatorii duc lipsă de personal sau să munceşti ca îngrijitor (de bătrâni/copii) la domiciliu.

 Pregătiţi-vă să munciţi în Canada

S-ar putea să dureze puţin până când vei obţine calificări şi experienţă în Canada înainte de a găsi locul de muncă pe care ţi-l doreşti, dar sunt multe lucruri pe care le poţi face pentru a găsi un job în Canada – atât înainte de a pleca din ţara de origine, cât şi după ce ai ajuns.

Înainte de a pleca din ţară

 • Caută informații despre mesera ta în Canada  pentru a fi la curent cu prezentarea locurilor de muncă, pentru a găsi o asociaţie profesională şi pentru a descoperi care sunt aptitudinile necesare pentru profesia dorită în Canada.
 • Află dacă sunt disponibile mai multe informaţii despre profesia ta. 
 • Interesează-te ce trebuie să faci pentru a începe procesul de echivalare a calificărilor şi diplomelor. 
 • Află mai multe despre programele şi serviciile pentru cei proaspăt sosiţi oferite de fiecare provincie şi teritoriu din Canada.
 • Caută locuri de muncă în Canada
 • Pregăteşte-ţi un CV şi o scrisoare de intenţie
 • Pregăteşte-te pentru interviuri: 

 De îndată ce ai sosit

 • Aplică pentru un număr de asigurări sociale de îndată ce ajungi. Toţi canadienii care muncesc trebuie să aibă un număr de asigurări sociale.
 • Contactează o organizaţie care oferă servicii pentru emigranţi
 • Alfă mai multe despre programele de parteneriat
 • Creează-ţi o reţea de contacte
 • Implică-te în acţiuni de voluntariat
 • Contactează serviciul pentru noii rezidenţi ai Canadei

Toţi canadienii care muncesc trebuie să aibă un număr de asigurări sociale, denumit şi SIN (Social Insurance Number). Aplică pentru un SIN pentru tine şi membrii familiei tale de cum ajungi în Canada. Găseşte un centru canadian de resurse umane  din oraşul tău sau din regiune unde ai posibilitatea să aplici pentru un SIN.

Toate persoanele care lucrează în Canada au nevoie de un număr de asigurări sociale. Când îţi deschizi un cont la o bancă, ţi se cere adesea SIN-ul. Ai nevoie de numărul de asigurări sociale pentru a depune declaraţia de venit şi pentru a primi ajutoare sociale şi alocaţii.

SIN-ul primit este un număr confidenţial care se limitează la declararea venitului. Există un număr limitat de departamente şi programe guvernamentale autorizate pentru a cere SIN-ul.

Află mai multe despre cum să păstrezi confidenţialitatea şi despre cum poţi obţine numărul de asigurări sociale accesând website-ul https://www.priv.gc.ca/en/

Recunoaşterea calificărilor

Dacă plănuieşti să trăieşti şi să lucrezi în Canada este important să te documentezi despre echivalarea calificărilor. Înţelegerea modului în care sunt recunoscute diplomele şi calificările profesionale te va ajuta să te adaptezi stilului de viaţă şi condiţiilor de muncă din Canada.

Echivalarea este procesul prin care se verifică dacă educaţia, pregătirea şi experienţa profesională pe care le-ai dobândit în altă ţară sunt echivalente standardelor impuse de piaţa muncii din Canada.

Dacă educaţia, experienţa profesională şi atestările tale sunt obţinute în afara Canadei, s-ar putea să nu echivaleze cu cele canadiene. Pentru a munci în Canada, va trebui să îţi evaluezi diplomele pentru a afla dacă acestea îndeplinesc standardele canadiene sau dacă ai nevoie de mai multă pregătire, educaţie şi experienţă profesională dobândită în Canada.

Află mai multe informaţii despre echivalarea calificărilor, de ce este aceasta importantă şi cum îţi pot fi recunoscute diplomele

Cunoştinţele de limbă engleză/franceză la locul de muncă

Canada are două limbi oficiale: engleza şi franceza.

Persoanele care au învăţat aceste limbi în ţara lor de origine s-ar putea să descopere că deşi au cunoştinţe suficiente de limbă pentru a emigra în Canada, nu au cunoştinţe suficiente pentru a putea profesa în domeniul dorit.

Cunoştinţele de engleză sau franceză sunt esenţiale pentru integrarea pe piaţa de muncă din Canada. Lipsa acestor cunoştinţe solide este una dintre marile impedimente pentru o integrare totală.

Competenţele de limbă cerute la locul de muncă din Canada în profesia dorită pot fi diferite faţă de competenţele pretinse pentru a emigra în Canada.

Majoritatea profesiilor pretind fluenţa în engleză sau franceză şi o bună cunoaştere a limbajului specializat din domeniul profesional. Fluenţa într-o limbă include şi cunoştinţe culturale care permit înţelegerea sintagmelor şi expresiilor folosite, dintre care unele sunt specifice Canadei. Pe lângă studiul continuu al limbii şi exerciţiu, caută şi programe de parteneriat care oferă pe lângă experienţa profesională şi cursuri de perfecţionare a limbii.