CLB Canadian Language Benchmarks

Ce inseamna CLB Canadian Language Benchmarks?CLB Canadian Language Benchmarks

CLB Canadian Language Benchmarks  reprezinta standardul national utilizat in Canada care descrie, masoara si recunoaste competenta in limba a emigrantului adult si a viitorilor emigranti care traiesc si lucreaza in Canada.

Centrul CLB Canadian Language Benchmarks  promoveaza si sustine recunoasterea si folosirea CLB Canadian Language Benchmarks  ca fiind un standard national, practic si corect al celei de-a doua limbi in educatie, pregatire, precum si in existenta in cadrul comunitatatii.

CLB Canadian Language Benchmarks furnizeaza o scara descriptiva a competentei comunicarii in limba engleza ca si a doua limba, exprimata prin valori de referinta sau puncte de referinta. Acestea acopera toate cele 4 domenii: citire, scriere, vorbire si ascultare, precum si utilizarea sarcinilor reale de viata lingvistice pentru a masura competentele limbii.

CLB Canadian Language Benchmarks ofera un cadru de referinta pentru invatare, predare, programare si verificare a limbii engleze ca si a doua limba in Canada, un standard national pentru planificarea planului de invatare pentru o larga varietate de contexte, un etalon comun pentru evaluarea noilor veniti.

Valorile de referinta CLB sunt in momentul de fata disponibile in doua documente:

  • Canadian Language Benchmarks 2000:  English as a Second Language for Adults
  • Canadian Language Benchmarks 2000:  ESL for Literacy Learners