Test IELTS Emigrare Canada

Test IELTS emigrare canada

IELTS  sau în limba engleză International English Language Testing System,  este un test internațional standard de competență în limba engleză. Acesta este gestionat în comun de către Universitatea din Cambridge ESOL Examinations, British Council și Educație IDP Ltd Pty, fiind înfiintat în 1989.

Există două versiuni ale IELTS: Versiunea Academic și Versiunea de formare generală:
• Versiunea academic este destinata pentru cei care doresc să se înscrie în universități și alte instituții de învățământ superior și pentru profesioniști, cum ar fi medici și asistenți medicali care doresc să studieze sau să profeseze într-o țară vorbitoare de limbă engleză.
• Versiunea de formare generală este destinata ceor care intenționează să se inscrie in programe de formare non-academice, pentru angajare, sau în scop de emigrare.

IELTS este acceptat de majoritatea institutiilor academice din Australia, Marea Britanie, Canada, Irlanda, Noua Zeelandă și Africa de Sud, peste 3.000 de instituții academice din Statele Unite, precum și de diverse organizații profesionale. Este, de asemenea, o cerință pentru imigrare in Australia, Noua Zeelanda si Canada.

Nu este necesar un scor minim  pentru a trece testul. Un rezultat de testare IELTS sau Test Report Form  se eliberează pentru toți candidații, cu un scor de la „Nivelul 1” („non-user”), pana la „nivelul 9” („avansat”) și fiecare instituție stabilește un prag diferit.

Există, de asemenea, un „nivel 0” pentru cei care nu s-au prezentat la test. Instituțiile sunt sfătuite  să nu ia în considerare un rezultat mai vechi de 2 ani, cu excepția cazului în care candidatul dovedește că a lucrat pentru a menține nivelul său in tot acest timp.

În 2007, IELTS a testat peste un milion de candidați într-o singură perioadă de 12 luni pentru prima dată, ceea ce face ca acest test sa fie cel mai popular test  de limba engleza din lume utilizat in invatamantul superior si in cadrul procesului de emigrare.
IELTS cuprinde următoarele caracteristici:
• O varietate de accente și stiluri de scris au fost prezentate in materiale de testare, în scopul de a reduce la minimum interpretarile lingvistice.
• IELTS testeaza abilitatea de a asculta, citi, scrie și a vorbi în limba engleză.
• Sunt acordate nivele pentru fiecare din cele 4 probe  (Ascultare, Citire, Scriere, si Vorbit). Nivelele sunt acordate de la  0 („Nu a fost prezent la test”) și pana la nivel 9 („User Expert”).
• Modulul oral este  componentă cheie a IELTS. Acesta se desfășoară în forma unui interviu unu-la-unu cu un examinator. Examinatorul evaluează oral candidatul, sesiunea fiind inregistrata pentru cazul in care se face contestatie.
• IELTS este dezvoltat de catre scriitori din întreaga lume. Echipe sunt situate în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Canada și alte națiuni vorbitoare de limbă engleză.

Structura testului IELTS

Toți candidații trebuie să completeze patru module – ascultare, citire, scriere și vorbire – pentru a obține un scor, care este indicat pe formularul de testare IELTS raport (TRF). Probele orale sunt la fel pentru toti candidatii, in schimb probele de scris si citit difera in functie de versiunea testului General sau Academic.

Ascultarea

Modulul cuprinde patru secțiuni cu dificultate crescanda. Fiecare sectiune, care poate fi un monolog sau un dialog, incepe cu o scurta informare a candidatului despre ceea ce urmeaza sa se intample. Apoi candidatului i se acorda timp pentru a se uita peste intrebari. Primele 3 sectiuni au o pauza in mijlocul fiecareia care le permite candidatilor sa citeasca intrebarile ramase.  Fiecare secțiune este auzita numai o dată.

Citirea
În modulul academic testul lectură cuprinde trei secțiuni, cu 3 texte urmate în mod normal de 13 sau 14 întrebări pentru un total de 40 de întrebări generale. Testul General are, de asemenea, 3 sectiuni. Cu toate acestea, textele sunt mai scurte, deci pot fi până la 5 texte de citit.

Scrierea
În modulul Academic, există două sarcini: Sarcina 1 candidaților li se cere sa  descrie o diagramă, grafic sau proces, iar în Sarcina 2 sa raspunda unui argument. În modulul General Training există, de asemenea, două sarcini: Sarcina 1 cere candidaților sa scrie o scrisoare sau să explice o situație, și în Sarcina 2 sa scrie un eseu.

Vorbirea
Testul vorbire conține trei secțiuni. Prima secțiune se prezintă sub forma unui interviu în care candidații pot fi întrebati despre hobby-urile lor, interesele, motivele pentru luarea examenului IELTS, precum și alte subiecte generale, cum ar fi îmbrăcăminte, timp liber, calculatoare și internet sau familie. În secțiunea a doua  candidaților li se da un card  pe care este inscris un subiect și apoi au un minut pentru a-l pregăti, după care acestia trebuie să vorbeasca despre subiectul dat. A treia secțiune implică o discuție între examinator și candidat, în general cu privire la chestiuni legate de temele pe care deja le-au discutat  în partea 2. Această ultima secțiune este mai abstractă, și este de obicei considerata cea mai dificila.

Durată

Durata totală a testului este de aproximativ 2 ore si 45 minute pentru probele de ascultare, citire și scriere.
• Ascultarea: 40 de minute, 30 de minute pentru redarea informatiilor si inca 10 minute scrierea raspunsurilor pe fisa de examen
• citire: 60 de minute.
• scriere: 60 de minute.
• Vorbire: 11-14 minute.

Nu se acorda timp suplimentar pentru transferul răspunsurilor in probele de Citire și Scriere.
Primele trei module – ascultare, citire și scriere (întotdeauna în această ordine) – se completează într-o singură zi și, de fapt, sunt facute fara nici o pauză între ele. Modulul Vorbire poate fi luat, la discreția centrului de testare, în perioada de șapte zile înainte de sau după celelalte module.

Testele sunt concepute pentru a acoperi gama completă de capacitate de la nivel 1 la utilizator avansat.

Nivele

IELTS este impartit pe o scară de nouă nivele, acordandu-se cate un nivel pentru fiecare proba.
Cele  noua nivele sunt descrise după cum urmează:

9 Expert User – stapaneste in intregime limba, o abordare operationala completa a limbii: limbaj adecvat, corespunzator, fluent, cu intelegere completa. [hr]

 

8. Very Good User: O abordare operationala completa a limbii cu inexactitati nesistematice ocazionale. Intelegerea gresita poate sa apara in situatii nefamiliare. Stapaneste bine argumentari detaliate si complexe.[hr]

 

7. Good User: Stapaneste o comanda operationala a limbii, avand inexactitati ocazionale si intelegere gresita in doar cateva situatii. In general stapaneste un nivel complex al limbii si intelege rationamentul detaliat.[hr]

 

6. Competent User: Detine o comanda in general eficienta a limbii, in ciuda inadvertentelor si inexactitatilor ocazionale. Poate sa foloseasca si sa inteleaga limbajul aproximativ complex, in special in situatiile familiare.[hr]

 

5. Modest user: Detine o comanda partiala asupra limbii, confruntandu-se cu intelesul general in majoritatea situatiilor, fiind predispus sa faca multe greseli. Ar trebui sa fie capabil sa stapaneasca o conversatie de baza in domeniul sau.[hr]

4. Limited User: Competenta de baza e limitata la situatii familiare. Problemele apar in utilizarea limbajului complex.[hr]

3. Extremely Limited User: Transmite si intelege doar intelesul general in situatiile foarte familiare.[hr]

2. Intermittent User: Nu este posibila o comunicare reala, cu exceptia unor informatii de baza prin care foloseste cuvinte izolate in situatii familiare si pentru a satisface nevoile imediate.[hr]

1.Non-user – Nu are abilitatea sa foloseasca limba, eventual poate utiliza cateva cuvinte izolate.[hr]

0.Nu a participat la test / nu exista nici o informatie despre nivelul de limba.[hr]
Un scor IELTS 6.5 se află aproximativ între nivelurile B2 si C1 ale Common European Framework of Reference for Languages si scorurile sub 8 sunt C2.

Tabel de conversie:
Acest tabel poate fi folosit pentru testele de ascultare pentru a converti scorurile brute la scoruri banda. Acest tabel este doar un ghid, pentru că, uneori, scorurile se pot  regla ușor, în funcție de cât de dificil este  examenul.

Scor banda 9.0 8.5 8.0 7.5 7.0 6.5 6.0 5.5 5.0 4.5 4.0 3.5 3.0 2.5
Scor brut 39-40 37-38 35-36 32-34 30-31 26-29 23-25 18-22 16-17 13-15 10-12 8-9 6-7 4-5

 

Locații și date de exminare
Testul se efectuează în fiecare an, în 500 de locații din 121 de țări, și este unul dintre cele mai eficiente teste de limba engleza din lume. Numarul candidatilor a crescut de la 80.000 in anul 1999 pana la peste 1.200.000 in 2009.

Exista pana la 48 de date pentru examinare pe an. Fiecare centru de examinare programeaza testari de pana la 4 ori pe luna, in functie de cererea locala. Inainte a existat o limita de timp legala de 90 de zile care trebuiau sa treaca pana cand o persoana avea voie sa repete testul. Acum insa aceasta restrictie a fost eliminata si aplicantii pot sa repete testul oricand.
Nivelul IELTS cerut de institutiile academice pentru admitere
Doar puțin peste jumătate (51%) dintre candidați reusesc sa treaca testul pentru a intra  in învățământul superior dintr-o țară străină. Scorurile IELTS minime cerute de către instituțiile academice variază. Ca o regulă generală, instituțiile din țările vorbitoare de limba engleză cer un nivel mai mare al scorurilor banda.

 

Statele Unite
Cel mai mare scor banda cerut de o universitate de aici este 8.5, e vorba despre Graduate School of Journalism at Columbia University, e sigura institutie americana care cere acest scor.

In timp ce Colegiul Moritz College of Law de la Ohio State University are listat pe site-ul de prezentare ca si cerinta un scor de 8.5, in realitate accepta scorul de 8.0.

La Saint Louis University, scorul minim este 6.

In Marea Britanie

Cel mai mare scor, 8.0, este cerut pentru Master of Science Degree in Marketing de la University of Warwick.

Cerinte de scoruri de la Universitati din Marea Britanie:

Universitatea   ––-   scorul minim

Universitatea Oxford    7.0

London School of Economics   7.0/7.5 (depinde de cerința individuala a departamentului LSE)
Universitatea din Edinburgh 7,0 (Toate programele în afaceri, management, finanțe, drept, engleza Literatura și Studii Celtice si Scotiene)

Universitatea Cambridge  7.0

Universitatea din Glasgow 6.5 (general) / 7.0 (Facultatea de Arte și Științe Umaniste)

University College din Londra  6.5/7.0/7.5 (depinde de cerintele individuale ale departamentelor  facultatilor)

Colegiul Imperial din Londra 6.5 (7.0 pentru Departamentul de Științe și Imperial Business School)

Universitatea Exeter  7

Universitatea din Liverpool  6.0

Universitatea din Birmingham  6.5

Universitatea Essex  5.5

Universitatea Cranfield  6.5/7.0 (depinde de MSC)

Utilizarea în scopuri de imigrare IELTS
Un număr de țări din Commonwealth folosesc scorurile IELTS ca o dovadă a competenței in limba engleza a potentialilor imigranți.

Canada
Citizenship and Immigration Canada utilizează rezultatele IELTS si / sau TEF ca o dovadă concludentă a capacitatii de a comunica în limba engleză și / sau franceză.  În scopul punctelor obtinute la testul de îndemânare, candidatii primesc puncte separate pe baza performantelor fiecaruia dupa trecerea prin cele patru module (citire, scriere, vorbire, și ascultare) sau IELTS. Scorul de 6.5 pentru un modul particular IELTS e suficient pentru obtinerea unui punctaj maxim pentru aceasta capacitate particulara, cu exceptia modulului de ascultare, care necesita un scor de 7.5 pentru a primi punctajul maxim.

Scorurile la testele CELPIP (Canadian English Language Proficiency Programul Index) sunt menționate de cererile canadiene de imigrare ca fiind o alternativă la IELTS.