Verificarea de securitate

Verificarea de securitate – Emigrare Canada

Daca doriti sa emigrati in Canada, dvs. si membrii familiei dvs. va trebui sa trimiteti  si caziere  impreuna cu cererea de emigrare pentru Canada. Biroul de vize poate sa solicite cazier si pentru aplicatiile de viza pentru studii sau rezidenta temporara (vizita)cazier emigrare canada

Cazierul este dovada faptului ca dvs. sau membrii familiei dvs. care va insotesc in Canada nu ati fost condamnati pentru diverse fapte de natura penala. In functie de tara de unde se solicita, acest act poate sa poarte mai multe titulaturi.  Aceste documente sunt eliberate de autoritatile de politie sau de diferite departamente guvernamentale si sunt folosite de Ministerul Cetateniei si Imigratiei Canada pentru a preveni intrarea in Canada acelor indivizi care sunt un risc pentru securitatea tarii.

Cine are nevoie de Cazier emigrare Canada?

Toti membrii familiei dvs. care sunt in varsta de 18 ani sau peste trebuie sa obtina certificate de cazier judiciar. Aveti nevoie de cazier din fiecare tara sau teritoriu unde ati locuit mai mult de 6 luni de zile consecutive din momentul in care ati implinit varsta de 18 ani.

Cand sunt trimise la autoritatile de imigratie ale Canadei certificatele  de cazier nu trebuie sa fie mai vechi de 3 luni de zile.

In cazul in care originalul certificatelor nu este in limba Engleza sau Franceza trebuie sa anexati o traducere a acestuia realizata de un traducator autorizat atunci cand trimiteti cererea de rezidenta permanenta pentru Canada.

Cum se obtin cazierele?

In majoritatea cazurilor este responsabilitatea dvs. sa contactati departamentul de politie sau autoritatile competente pentru solicitarea cazierelor. In acest scop va trebui sa:

  • Furnizati informatii sau documentatie (fotografii, amprente sau adresele la care ati locuit in perioadele in care ati fost in statul respectiv)
  • Sa achitati taxa pentru eliberarea cazierului

Cetatenii Romaniei si Rep. Moldova trebuie sa prezinte caziere din tarile lor de origine (Romaniam, respectiv Moldova) impreuna  cu cererea de rezidenta permanenta pentru Canada.

Daca ati locuit in alta tara decat tara de origine pentru o perioada mai lunga de 6 luni este posibil sa fie necesar sa trimiteti caziere din tarile respective. Pentru a afla daca este nevoie sau nu sa trimiteti un astfel de document va rugam sa ne contactati. Va vom oferi informatii daca este necesar sa trimiteti cazier si demersurile pe care trebuie sa le faceti pentru obtinerea acestui act.

Ministerul Cetateniei si Imigratiei Canada va face la randul sau verificari de securitate in toate tarile  unde dvs. si membrii familiei dvs. ati locuit. Aceste verificari vor determina daca ati fost arestat sau condamnat sau daca sunteti un risc pentru securitatea Canadei.