Emigrare Quebec – Noul sistem de emigrare Quebec bazat pe Declarația de interes Arrima

Pentru facilitarea tratării cererilor de emigrare in Quebec prin programul Lucrători Calificați,  Ministerul Imigrației Quebec începând cu septembrie 2018 a lansat noul  sistemul de emigrare bazat pe Declarația de interes, asemănător cu sistemul Express Entry Federal.

Emigrare Quebec – Declarația de interes Arrima

Acest nou sistem înlocuiește sistemul existent „primul venit, primul servit” al programului Quebec – lucrători Calificați.

Procedura de înscriere în cadrul programului Quebec – Lucrători Calificați, include următorii pași:

  • Prezentarea unei declarații de interes pentru stabilirea în Quebec prin platforma Arrima și apoi inscrierea în Baza de date cu declarații de interes (BDI)
  • Primirea invitației de aplicare pentru rezidența permanentă – Cererea pentru Certificat de selecție Quebec
  • Prezentarea unei cereri de certificat de selecție Québec (CSQ)
  • Depunerea unei cereri de rezidență permanentă pentru Canada – către guvernul federal.


Verificați daca vă calificați pentru programul de emigrare Quebec

Candidații din Baza de date cu declarații de interes care satisfac cerințele programului de emigrare Quebec și ating punctajul minim necesar participă la selecție.

Cum vor fi invitați candidații să aplice pentru un certificat de selecție din Quebec (CSQ)

Orice persoană în vârstă de minim 18 ani poate depune o declarație de interes pentru provincia Quebec folosind platforma Arrima.

In cadrul Bazei de date cu  declarații de interes candidații vor fi ordonați în funcție de un sistem de clasificare care rămâne să fie prezentat ulterior. Ministerul imigrației Quebec  precizează că invitațiile de depunere a unei cereri de CSQ vor fi emise „persoanelor care au cel mai bun profil pentru a satisface nevoile din Quebec”

Candidații invitați să solicite un CSQ ca parte a programului lucrători Calificați Quebec trebuie să demonstreze că au obținut punctajul minim necesar in grila de selecție a programului de emigrare Quebec.

Profilurile candidaților care îndeplinesc cerințele inițiale eliminatorii privind nivelul de educație si independență financiara vor trebui apoi sa atingă pragul minim pentru aptitudinile de angajare de 43 de puncte in grila de selecție Quebec.

In situația in care candidatul este căsătorit ori într-o relație de concubinaj se vor lua in calcul si factorii pentru partener (a) : nivelul de educație și formare profesională, experiența profesională, precum și abilitățile sale lingvistice vor fi luate în considerare în punctajul  general pentru atingerea  pragului eliminatoriu. Pentru cupluri pragul minim pentru aptitudinile de angajare este de 52 de puncte.

Candidații din Baza de date cu declarații  de interes din Quebec trebuie, de asemenea, să respecte pragul minim al factorilor de selecție. Pentru a îndeplini criteriile de selecție, un candidat trebuie să obțină cel puțin 50 de puncte și 59 de puncte cu un soț sau un partener. Factorii de selecție includ toți factorii de la aptitudinile de angajare precum si independența financiară si copii.

Deși guvernul din Quebec nu a specificat încă criteriile care vor fi folosite pentru a clasifica candidații în cadrul Bazei de date cu declarații de interes, a anunțat modul în care vor fi acordate punctele pentru obținerea unui CSQ o dată ce  un candidat este invitat să depună o cerere.


Verificați daca vă calificați pentru programul de emigrare Quebec