Express Entry

Express Entry – Emigrare Canada

Emigrare Canada Express Entry

Intrebari despre sistemul de emigrare Canada Express Entry

1. Ce este sistemul de emigrare Canada Express Entry si cum functioneaza?
Express Entry este noul mod de gestionare a aplicatiilor intr-un numar de programe de emigrare economice existente:
• Programul Federal Skilled Worker,
• Programul Federal Skilled Trades si
• Canadian Experience Class.

Provinciile si teritoriile vor putea deasemenea sa recruteze candidati din Express Entry Pool cu scopul de a satisface nevoile locale ale pietei fortei de munca din cadrul programelor de emigrare provinciale (Provincial Nominee Programs PNPs).

Prin sistemul de emigrare Canada Express Entry, persoanele care indeplinesc criteriile pentru unul dintre aceste programe vor fi plasate intr-o baza de date (pool).Guvernul Canadei, guvernele provinciale si teritoriale, precum si angajatorii canadieni vor putea alege oameni din acest pool.

Angajatorii din Canada trebuie sa faca mai intai toate eforturile pentru a incerca gasirea unui cetatean canadian sau rezident permanent pentru a umple locurile de munca vacante. Angajatorii eligibili care nu pot gasi un cetatean canadian sau rezident permanent pentru locul de munca disponibil va fi putea sa ia in considerare candidatii din pool care corespund nevoilor lor.

Sistemul de emigrare Canada Express Entry Baza de date cu locuri de munca a Guvernului Canadei (Job Bank) va permite angajatorilor eligibili in Canada si cetatenilor straini calificati sa se conecteze cu un altul mai usor, facand integrarea mai rapida odata ce emigrantii vor ajunge in Canada.

Candidatilor cu cele mai mari note din pool le va fi trimisa o Invitatie de Aplicare (Invitation to apply – ITA).

Candidatilor le vor fi acordate puncte pentru:
• oferta de muna si / sau
• o nominalizare provincial / teritorial si / sau
• competente si experienta – factori care contribuie la succesul in Canada.

Provincia Quebec nu utilizeaza programul de emigrare Canada Express Entry.  Guvernul Quebec are propriul sau sistem de selectie a imigrantilor.

2. Cum beneficiaza Canada de sistemul de emigrare Canada Express Entry ?
Guvernul Canadei isi reformeaza sistemului de imigratie economic pentru a se asigura ca necesitatile economice si cele de pe piata muncii vor fi indeplinite.
Programul de emigrare Canada Express Entry este o parte cheie a acestui plan de reformare. Scopul sau este de a face sistemul mai rapid si mai flexibil. Aceasta va imbunatati modul in care CIC accepta si proceseaza cererile, ceea ce va insemna:
•  procesarea mai rapida si mai eficienta; si
• o capacitate mai buna de a raspunde la piata fortei de munca din Canada.

In cadrul programului de emigrare Canada Express Entry, vor fi acceptate doar acele aplicatii care corespund cerintelor unuia dintre programele de emigrare economice ale Canadei. Acest lucru va impiedica crearea de backloguri asigurandu-se ca numai candidatii care sunt cel mai probabil pentru a reusi-nu doar primul care trimite cerere-sunt in masura sa aplice pentru emigrare in Canada.

Majoritatea aplicantilor care sunt invitati sa aplice in cadrul sistemului de emigrare Canada Express Entry vor avea cererile de rezidenta permanenta procesate in mai putin de 6 luni. Aceasta reducere a termenului de procesare va face posibila atragerea imigrantilor cu calificarile cele mai bune, integrandu-i rapid in piata muncii si contribuind astfel rapid la economia canadiana.

3. Cand s-a lansat sistemul de emigrare Canada Express Entry?
Sistemul de emigrare Canada Express Entry s-a lansat in ianuarie 2015.

4. Ce programe de emigrare sunt incluse in sistemul de emigrare Canada Express Entry?
Sistemul de emigrare Canada Express Entry se va aplica pentru urmatoarele programe de emigrare economica:
• Programul Federal Skilled Worker,
• Programul Federal Skilled Trades si
• Canadian Experience Class.

Provinciile si teritoriile vor putea deasemenea sa recuteze candidati din Express Entry Pool cu scopul de a satisface nevoile locale ale pietei fortei de munca din cadrul programelor de emigrare provinciale (Provincial Nominee Programs PNPs).

5. Sistemul de emigrare Canada Express Entry modifica cerintele programelor de emigrare ?
Nu. Sistemul de emigrare Canada Express Entry nu va schimba cerintele programelor de emigrare. Sistemul Express Entry nu este un program nou. Este noua modalitate a serviciului de imigratie Canada de a gestiona on-line aplicatiile de emigrare.

6. Exista un plafon privind numarul de candidati admisi in sistemul de emigrareExpress Entry ?

Nu exista nicio limita a numarului de persoane care pot intra in sistemul de emigrare Express Entry. Acest lucru va conduce la o varietate mai mare de candidati cu aptitudini si experienta care le va permite angajatorilor sa-si aleaga acei candidati care corespund cat mai bine cerintelor posturilor vacante.

Numarul de candidati care primesc Invitatie de aplicare va fi stabilit in functie de planul anual de emigrare.

7. Ce se intampla cu cererile de emigrare Canada inregistrate inainte de intrarea in vigoare a sistemului de emigrare Canada Express Entry ?

Cererile de emigrare Canada inregistrate inainte de lansarea sistemului Express Entry vor fi procesate conform regulamentelor in vigoare la momentul inregistrarii cererilor de emigrare.

8. Li s-au facut angajatorilor din Canada consultatii despre sistemul de emigrare Canada Express Entry?

Da. Incepand cu toamna anului 2012 , Citizenship and Immigration (CIC) a tinut consultatii pentru angajatorii din Canada despre construirea unui sistem de imigrare rapid si flexibil.CIC lucreaza in stransa legatura cu partenerii provinciali/teritoriali si ESDC pentru a sustine sesiuni de informare in tara, pentru a pregat angajatorii pentru sistemul de emigrare in Canada Express Entry.

Asociatile nationale si provinciale si camerele de comert locale ne-au ajutat sa gasim angajatori relevanti.

Participantii reprezinta industrii cheie si persoane interesate din Canada, cum ar fi producatori Canadieni si Exportatori (CME), Federatia Canadiana a Afacerilor Independente (CFIB) si camera de Comert Canadiana.

Aplicati acum pentru a afla daca indepliniti conditiile de inscriere in sistemul Express Entry.