In 2013 Canada va primi peste 250.000 de noi imigranti

Completati-cererea-evaluare-emigrare-canadaOttawa, 31 octombrie, 2012

In 2013 Guvernul Canadei va mentine un nivel record de imigrare pentru a sprijini creșterea economică ,  – a anuntat astazi ministrul Cetățenie, Imigrație și Multiculturalismului.

„Prioritatea numarul unu a Guvernului nostru rămâne creșterea economică și a numărului locurilor de muncă”, a declarat ministrul Kenney. „Nou-veniții aduc aptitudinile și talentele lor, care contribuie la economia noastră și ajuta la reînnoirea forței de muncă, astfel încât Canada să rămână competitivă pe scena mondială.”

Potrivit raportului anual al Parlamentului pentru anul 2012 cu privire la imigrare, CIC (Citizenship and Immigration Canada) intenționează să admită un total de 265,000 rezidenți permanenți noi în 2013. Acest număr ridicat de imigranți se menține  pentru al șaptelea an consecutiv, reprezentând cel mai înalt nivel susținut al imigrației în istoria Canadei.

În special, planul de Imigrare 2013 se axeaza pe clasa cu experienta canadiana (CEC). CEC a fost creat în 2008 si facilitează tranziția de la rezidenta temporară la cea permanentă pentru cei cu experiență de muncă de înaltă calificare în Canada, inclusiv studenți internaționali și muncitori temporari străini. Admitere în cadrul CEC au crescut de la aproximativ 2.500 de persoane în 2009 la mai mult de 6.000 în 2011, cu mai mult de așteptat în acest an decât oricând înainte. În 2013, CIC intentioneaza sa accepte un nivel record de până la 10.000 de rezidenți permanenți, prin acest program de popular.
„Imigrația joacă un rol vital în țara noastră pe termen lung”, a declarat ministrul Kenney.
În fiecare an, CIC se consultă cu provincii, teritorii și părțile interesate publice din Canada pentru a dezvolta un plan de imigrare echilibrat. În afară consultărilor cu părțile interesate, publicul canadian este invitat să participe prin intermediul consultărilor on-line cu privire la nivelurile de imigrare . În acest an, pentru prima dată în istoria Canadei, CIC consultat cu grupurile cheie aborigene.
CIC va anunta in urmatoarele zile planificarile de admitere si pentru celelalte programe de emigrare.