Intrarea în vigoare a obligativității testelor de competență lingvistică – programul Quebec

Din 06 decembrie 2011, toți solicitanții programului Travailleur qualifiee al provinciei Quebec trebuie să anexeze la cererea de certificat de selectie rezultatele testelor de competente lignvistice (pentru limba engleza si/sau franceza) recunoscute de Ministerul Imigratiei. Copiii care însoțesc părinții lor sunt exceptati de la această nouă cerință.

Rezultatele testelelor de competență lingvistică recunoscute de Ministerul Imigratiei sunt singurele instrumente de evaluare a competențelor lingvistice si pentru care se acorda puncte in cererea de certificat de selectie care urmează să fie depuse după 6 decembrie 2011. Candidații care nu depun rezultatele testelor  nu vor primi niciun punct la factorul cunostinte lingvistice.

Exista mai multe teste recunoscute de Ministerul Imigratiei, cele mai populare fiind testele TefaQ – pentru limba franceza si testele IELTS – pentru limba engleză.

Este un lucru decisiv in succesul cererii dvs. de certificat de selectie sa cunoasteti care sunt nivelele minime necesare la factorii lingvistici si sa obtineti acele nivele la testele de competenta lingvistica. In caz contrat cererea dvs. va fi refuzata.

Ce este Certificatul de Selectie Quebec (CSQ) ?