Intrebari frecvente

Intrebari frecvente Emigrare Canada

Ce este o viza de emigrare Canada ?

viza de emigrare Canada (Viza de rezidenta permanenta) este un document care permite unei persoane de a trai si de a lucra oriunde in Canada, si confera acestei persoane statutul de rezident permanent. Acesta viza are necesita anumite responsabilitati si poate fi revocata in cazul in care titularul nu isi indeplineste obligatiile de rezidenta canadiana, sau este gasit vinovat de savarsirea unor infractiuni grave. O persoana care este rezident permanent al Canadei poate aplica, dupa 3 ani pentru dobandirea cetateniei canadiene.

Cum este un permis de munca pentru Canada diferit de o viza de emigrare Canada ?

Un permis de munca permite unei persoane sa locuiasca si sa munceasca in Canada pentru o perioada de timp limitata, tipul de munca pe care acesta o poate face fiind uneori restrictionata. Faptul ca detineti un permis de munca in Canada nu duce neaparat la obtinerea cetateniei insa este un punct important de plecare in vederea obtinerii statului de emigrant in Canada. O viza de emigrare Canada permite detinatorului sa lcuiasca si sa munceasca oriunde in Canada, in orice ocupatie si pentru o perioada de limitata de timp. Ca si rezident permanent al Canadei puteti aplica in vederea obtinerii cetateniei Canadiene dupa o perioada de timp de 3 ani. In plus puteti sa initiati cereri de reintregire a familiei prin care sa va aduceti familia langa dvs. in Canada.

Pot aplica pentru statutul de Rezident Permanent si statutul de rezident temporar in acelasi timp ?

Puteti aplica pentru statutul de Rezident Permanent si statutul temporar in acelasi timp. Politica de emigrare canada recunoaste conceptul de dubla intentie.

Am auzit ca s-au schimbat regulamentele de selectie pentru emigrare Canada. Cum voi fi afectat ?

Regulamente de emigrare Canada si legislatia de emigrare sunt schimbate in mod constant. Va recomandam sa verificati daca indepliniti cerintele doar in momentul in care chiar doriti sa initiati cererea de emigrare Canada. In cazul in care indepliniti cerintele initiati cererea de emigrare oficiala cat de repede posibil.

Ce avantaje am daca apelez la un Consultant de emigrare autorizat ?

Procedura de a emigra in Canada a devenit cu timpul din ce in ce mai complicata. In prezent exista mai mult de 60 de programe de emigrare diferite (federale si provinciale) pe care un solicitant poate aplica  si este foarte dificil pentru un individ sa stie ce program este cel mai potrivit pentru situatia sa. Chiar daca Ministerul cetateniei si imigratiei va permite sa solicitati viza  pe cont propriu, statistic, sansele de reusita cresc daca un consultant de emigrare autorizat din Canada  va reprezinta. Mai mult decat atat, o aplicatie perfecta scurteaza procesul de imigrare, permitandu-va sa obtineti viza de emigrare in Canada mult mai repede.

Astfel serviciile sunt axate pe:

  • ghidarea in alegerea programului de emigrare cel mai potrivit dvs.
  • asigurarea inregistrarii cererii dumneavoastra completata si a documentele justificative inainte de a se atinge limita de inscriere
  • pregatire in vederea sustinerii testelor de competenta lingvistica de limba engleza sau franceza indicandu-va nivelele minime necesare pentru cererea dvs.
  • evaluarea comparativa a diplomelor dvs. cand aceasta este solicitata de catre serviciul de imigratie
  • ghidarea in pregatirea documentelor, astfel incat sa vi se atribuie numarul maxim de puncte pe care le meritati
  • ajutarea in gasirea unui loc de munca la sosirea in Canada
  • accelerarea procesului de emigrare prin evitarea greselilor care provoaca intarzieri sau chiar refuz
  • informarea cat mai in detaliu asupra stadiului in care se afla cererea dvs. de emigrare
  • in mod regulat vom re-evalua calificarile dumneavoastra pe toate programele de emigrare existente pentru a gasi modalitatea cea mai rapida de a obtine viza de emigrare

Cum poate Emigrare Canada Online sa ma ajute in cererea mea de emigrare Canada ?

Primul pas este sa completati formularul de evaluare gratuit, astfel incat sa putem stabili eligibilitatea dumneavoastra cu privire la initierea unei cereri oficiale de emigrare Canada si sa determinam programul de emigrare pe care va calificati si care corespunde cel mai bine profilului dvs. In urma stabilirii programului de emigrare optim va vom trimite instructiunile cu privire la procedura pe care trebuie sa o urmati.

Cine se califica pentru o viza de emigrare Canada ?

Viza de emigrare Canada (Viza de rezidenta permanenta) poate fi eliberata in urma aplicarii pe programul de emigrare lucratori calificati (Federal sau Quebec), candidatilor nominalizati de o provincie, persoanelor care au studiat in Canada, persoanlelor care au muncit in Canada sau persoanelor care doresc sa inceapa o afacere in Canada. Membrii de familiai apropiati ai rezidentilor permanenti sau cetatenilor canadieni pot primi viza de emgirare Canada in urma procesului de sponsorizare (reintregire a familiei).

Pe cine pot sa includ in cererea mea de emigrare Canada ?

Sot / Sotie / partener conjugal si copiii aflati in intretinere pot fi inclusi in cererea de emigrare Canada. Copiii aflati in intretinere trebuie sa fie sub varsta de 18 ani. O modificare a compozitiei  familiei dupa ce cererea dvs. a fost prezentata poate afecta procesarea cererii dumneavoastra.

Parintii, in general, nu pot fi inclusi in cererea dumneavoastra. Putei insa sa initiati cerere de sponsorizare in momentul in care se deschid locurile disponibile pentru acest tip de cerere. In prezent exista programul de Super Viza valabil pentru parinti si bunici.

Exista proceduri speciale de emigrare diferite pentru diferite provincii din Canada ?

Ministerul imigratiei si cetateniei Canada a acordat anumitor provincii dreptul de a-si selecta emigrantii. Aceste programe sunt denumite PNP Provincial Nomination Program.

Quebec are autoritatea exclusiva de a selecta candidatii care doresc sa locuiasca in aceasta provincie. Acesti aplicanti sunt supusi unor criterii de selectie din Quebec, in plus si  la cerintele medicale si de verificare de securitate federale. Ei trebuie sa plateasca, de asemenea, o taxa suplimentara pentru procesare cererii de catre autoritatile de imigrare Quebec. Candidatii care se califica cerintelor de selectie federale nu satisfac neaparat si  cerintele de selectie din Quebec, si vice-versa.

Cum pot afla daca ma calific pentru emigrare Canada ?

Va recomandam sa completati testul de evaluare online  pentru a determina daca corespundeti cerintelor. In cazul in care indepliniti cerintele veti primi un mesaj cu pasii pe care ii aveti de urmat.

Guvernul canadian percepe o taxă pentru tratarea unei cereri de emigrare canada ?

Da. Guvernul canadian percepe taxe pentru tratarea cererilor de emigrare.

Cand platesc taxe guvernamentale canadiene?

Taxele catre guvernul canadian trebuie să fie prezentate în același timp cu cererea dumneavoastră de emigrare canada și sunt rambursabile în orice moment înainte de a fi inceputa tratarea cererii de emigrare de catre autoritatile de imigratie canadiene. În cazul în care sunt necesare taxe provinciale acestea trebuie sa fie plătite în momentul în care cererea dumneavoastră este transmisă la autoritatile de emigrare provinciale.  Taxa pentru dreptul de rezidenta permanetna poate fi plătită în orice moment înainte de emiterea vizei de emigrare (rezidenta permanenta) și este rambursabila în cazul în care, pentru orice motiv, nu deveniti rezident permanent al canadei.

În ce moneda trebuie să se plătească taxele guvernamentale canadiene?

Toate cererile de viza de emigrare  sunt depuse la birourile desemnate în Canada și taxele de procesare guvernamentale asociate cu aceste aplicații trebuie să fie plătite în dolari canadieni. Taxele se pot plati si cu ajutorul cardului de debit sau credit caz in care banca dvs. va face automat conversia din lei in dolari Canada.

Ce este Taxa pentru dreptul de rezidenta permanenta (RPRF)?

Solicitantul principal și sotul / sotia sau partenerul conjugal trebuie să plătească această taxă, inaintea emiterii vizei de rezidenta permanenta. Valoarea taxei pentru dreptul de rezidenta permanenta in acest moment este de 490 CAD. Aceasta taxa este rambursabila in cazul in care, din orice motiv, solicitantul sau sotul / sotia acestuia nu devin rezidenti permanenti ai Canadei.

Dacă sunt deja in Canada, mai este necesar sa platesc taxa pentru drept drezidenta permanenta ?

Da, toți solicitanții trebuie să plătească taxa pentru dreptul de rezident permanent.

Exista și alte taxe sau costuri asociate cu procesul de emigrare Canada?

Vă puteți aștepta să plătiti taxe legate de examenele medicale și, dacă este necesar, pentru legalizarea și / sau traducerea documentelor în limba franceză sau engleză. În plus, programul Federal Skilled Worker cere solicitanților să-și echivaleze diplomele de studii la un organism de acreditare canadian desemnat de ministerul imigratie.