Ministrul Kenney se adresează autorităților de reglementare privind necesitatea de a ajuta noii veniți să se integreze cu ușurință pe piața muncii din Canada

Ottawa, 8 noiembrie, 2012 – Minstrul Imigratiei si Cetățeniei Jason Kenny a declarat că Guvernul Canadei are nevoie de cooperarea autorităților de reglementare pentru a ajuta noii veniți pregătiți să își găsească locuri de muncă în Canada.
„Prioritățile Guvernului nostru sunt crearea de locuri de muncă, creșterea economică și prosperitatea pe termen lung”, a declarat ministrul Kenney. „Atragerea și reținerea celor mai bune talente internaționale pentru a umple deficitului de competențe în ocupații cheie este esențială pentru succesul economic din Canada. Partenerii noștri de la serviciile de reglementare sunt vitali pentru a asigura ca nou-veniți să poată începe să lucreze în domeniile lor cât mai repede. ”

Guvernul Canadei a lucrat cu guvernele provinciale și teritoriale, precum și comunitatea de reglementare pentru a îmbunătăți recunoașterea calificărilor străine. În 2010, au fost stabilite standarde de servicii care să permită profesioniștilor formați pe plan internațional în ocupații prioritare. Guvernul Canadei îmbunătățește în prezent recunoașterea calificărilor străine pentru șase ocupații țintă.

La inceputul acestui an, ministrul Kenney și onorabilul Diane Finley, ministrul Resurselor Umane și dezvoltarea competențelor Canada, au lansat un proiect de trei ani, pilot care va dezvolta și testa proiecte inovatoare pentru a oferi asistență financiară, cunoscut sub numele de micro-credite, la nivel internațional instruit profesioniști.

În această primăvară, ministrul Kenney a anunțat nouă propunere legislativă, prin care solicitanții care doresc să emigreze în calitate de lucrători calificați vor avea posibilitatea să își acrediteze calificările înainte de a ajunge în Canada. Acesta este un pas important pentru a aborda problema imigranților care sosesc și a nu fi capabil să lucreze în domeniul lor.

„Vom continua să lucrăm cu autoritățile de reglementare pentru a îmbunătăți procesul de evaluare și de recunoaștere a calificărilor pentru noii veniți”  la scurt timp după sosirea lor în Canada. Lucrând împreună, putem accelera integrarea noilor veniți pe piața forței de muncă din Canada. ” a declarat ministrul Kenney