Modificările în primirea cererilor de emigrare al programului provinciei Québec

În urma unei hotărâri de guvern publicată în Monitorul Oficial Quebec în 29 iunie 2012, Ministerul Comunităților Imigrație și Culturale aplică noi reguli pentru primirea cererilor de emigrare.Drapel Quebc

Mai jos sunt înscrise noile reguli privind primirea cererilor de emigrare în funcție de categorie.

Subcategoria Afaceri

  • Investitori – nu sunt acceptate cereri noi in perioada 14 aprilie 2012 – 31 martie 2013
  • Antreprenori si Persoane fizice autorizate – Nu sunt acceptate cereri noi in perioada 30 iunie 2012 – 31 martie 2013.

Subcategoria Muncitori calificați (Travailleurs qualifiés)

Puteți face cerere în această categorie în cazul în care vă încadrați într-una din categoriile de mai jos:

• Trăiți temporar în Québec, ca muncitor temporar. Îndepliniți cerințele programului de experienta Quebec (angajat temporar) sau cerințele pentru depunerea unei cereri pentru un certificat de selecție în programul obișnuit de lucrători calificați.

• Ați absolvit o instituție de învățământ din Quebec sau sunteți în curs de absolvire și îndepliniți condițiile pentru programul de experiență Quebec (Diplomă Quebec).

• Trăiți temporar în Québec, ca student străin, și îndepliniți cerințele pentru o cerere de certificat de selecție în programul obișnuit de lucrători calificați.

• Trăiți temporar în Québec, ca parte a unui program de schimb reglementat printr-un acord internațional, de exemplu, în cadrul unui program de vacanță de lucru (PVT). Ați lucrat full-time în Quebec, îndepliniâi cerințele pentru depunerea unei cereri pentru un certificat de selecție în programul obișnuit de lucrători calificați.

• Dumneavoastră sau soțul / soția dumneavoastră care vă însoțește deține o diplomă într-o calificare care vă permite să obțineți 6, 12 sau 16 puncte, în domeniul formării profesionale la factorul de selecție a grilei programului de lucrători calificați. Numărul de ani de studiu necesar pentru absolvire trebuie să fie cel puțin egal cu numărul de ani necesar pentru a obține o diplomă de studii din Quebec. Această diplomă a fost obținută în mai puțin de cinci ani înainte de data depunerii cererii dumneavoastră. Dacă nu, trebuie să fi avut un loc de muncă într-un domeniu conex cel puțin un an, full-time în timpul celor cinci ani anteriori depunerii cererii dumneavoastră.

• Dumneavoastră sau soțul /soția dumneavoastră care vă însoțește dețină o diplomă Quebec sau o diplomă care este echivalent cu o diplomă din Québec, care corespunde cel puțin un an de studii full-time. Această diplomă a fost obținută în mai puțin de cinci ani înainte de data depunerii cererii dumneavoastră. În caz contrar, trebuie să fi avut un loc de muncă într-un domeniu conex cel puțin un an, full-time în timpul celor cinci ani anteriori depunerii cererii dumneavoastră.

• Dumneavoastră sau soțul / soția dumneavoastră care însoțește aveți o ofertă de loc de muncă la un angajator din Quebec și această ofertă a fost aprobat de către Ministerul Comunităților Imigrare și culturale.

• Ministerul Cetățenie și Imigrație Canada v-a informat că a acceptat pentru a procesa cererea dvs. de rezidență permanentă în Canada.

• Trăiți temporar în Quebec, ați mai fost cetățean canadian și acum aplicați în Quebec.

Verificati daca puteți face cerere de emigrare.