Noul Program Federal – Federal Skilled Trades intră în vigoare începând cu 02 ianuarie 2013

Pentru a veni în sprijinul cererii tot mai mari  de persoane calificate din Canada, pe 2 ianuarie 2013 va fi lansat un nou program Federal.

 

„Noul program  Federal Skilled Trades va ajuta rezolvarea penuriei grave de forță de muncă din unele regiuni ale Canadei, și creștere economică a acestora”, a spus ministrul Kenney. „De prea mult timp, sistemul de imigrare din Canada nu a fost deschis pentru acești lucrători calificați. Aceste modificări sunt așteptate de mult timp și ne vor ajuta la trecerea la un sistem de imigrație rapid și flexibil, care va ajuta economia Canadei. ”

Criteriile acestui nou program de emigrare sunt construite în jurul a patru cerințe care să garanteze că solicitanții vor avea competențele adecvate și experiența necesare pentru a reuși în Canada. Pentru a se califica, solicitanții vor trebui să:

1. dețină o ofertă de de muncă din Canada sau un certificat de calificare de la o provincie sau teritoriu pentru a se asigura că la sosirea în Canada solicitanții sunt  „pregătiți pentru  locurile de muncă din Canada”;

2.dețin cunoștințe lingvistice  minime;

3.au minimum doi ani de experiență în muncă calificată, pentru a se asigura că solicitantul are practica recentă și relevantă ca muncitor calificat, și

4.au abilitățile și experiența care se potrivesc cu cele prevăzute în Clasificarea profesională națională a Canadei (NOC B), arătând că au efectuat atribuțiile esențiale ale profesiei.

Pentru a evita întârzierile și pentru a asigura un timp rapid de procesare, Citizenship and Immigration Canada (CIC) va accepta până la un maxim de 3.000 cereri, în primul an al Programului Federal Skilled Trades.

Ministrul Kenney a fost susținut și de Michael Atkinson, Presedinte al Asociatiei de Construcții Canada. „Introducerea unui program dedicat și raționalizat pentru meserii abordează multe dintre deficiențele din Programul Federal Skilled Worker actual”, a declarat Michael Atkinson. „Noul program se asigură o mai mare atenție este acordată nevoilor industriei la procesarea cererilor de imigrare eligibile.”

Ocupații eligibile vor include printre altele: electricieni, sudori, mecanici mașini grele, instalatori. CIC se sfătuiește în prezent cu provinciile, teritoriile și partenerii guvernului federal pentru întocmirea listei de ocupații și meserii calificate . Această listă va fi anunțat înainte de deschiderea programului pe 2 ianuarie 2013.

Programul Federal Skilled Trades  va completa programele de emigrare deja existente și în vigoare ale Canadei pentru ca persoanele calificate să poată să  emigreze în Canada.

„Așa cum a promis în Planul de acțiune economică în 2012, vom crea un flux de imigrație nou pentru a facilita intrarea munictorilor calificați în Canada”, a adăugat ministrul Kenney. „Progamul Federal Skilled Trades va contribui la transformarea sistemului de imigrare al  Canadei, într-un sistem rapid și flexibil axat pe locuri de muncă, creștere economică și prosperitatea pe termen lung.”