Noul Program Federal Skilled Worker va accepta cereri începând cu 04 mai 2013


Noul sistem de selecție pentru Programul Federal Skilled Worker (FSWP) va intra în vigoare la 4 mai 2013, data la care programului se va re-deschide pentru aplicații..

Ministrul Kenney a declarat că „Prioritatea numărul unu a Guvernului  rămâne creearea  de locuri de muncă, creștere economică, și prosperitatea pe termen lung”.

„Noile criterii ale  Programului Federal Skilled Worker va asigura că Canada selectează imigranții calificați de care economia noastră are nevoie..”

Îmbunătățirile aduse grilei de punctaj a programului  Federal Skilled Worker (FSWP) se bazează pe o minuțioasă cercetare, care a arătat în mod constant că competența lingvistică și vârsta  sunt doi dintre factorii cei mai importanți în succesul economic al imigranților.

Modificările finale la criteriile de selecție a programului Federal Skilled Worker (FSWP) includ:
• praguri minime de cunoștințe pentru limba oficială și mărirea numărului de  puncte acordate  pentru competența în limba oficială, făcând astfel ca limba să fie cel mai important factor în procesul de selecție;
• accent pe tineri imigranți, care sunt mult mai susceptibili de a dobândi o experiență valoroasă din Canada, sunt mai bine poziționați pentru a se adapta la condițiile în schimbare ale pieței forței de muncă, și care vor petrece un număr mai mare de ani în piața muncii  care să contribuie la economia Canadei;
• Introducerea evaluării studiilor dobândite înafara canadei Educational Credential Assesment (ECA), astfel încât punctele pentru studii vor reflecta reflecta corespondența diplomelor în sistemul de învățământ din Canada;
• Modificări în procesul de ofertă de loc de muncă din Canada,  care să permită angajatorilor să angajeze solicitanții rapid, în cazul în care există o nevoie demonstrată în piața forței de muncă din Canada, precum și
• puncte suplimentare pentru capacitatea de adaptabilitate a sotului / sotiei / partenerului conjugal. Se vor acorda puncte pentru factorul limba si experienta in munca din Canada.

Ministrul Kenney a mai declarat că „Modificările noastre de transformare a Programului Federal Skilled Worker (FSWP) vor face ca nou-veniții să corespunda necesitatilor economiei Canadei, cât mai curând posibil. Acest lucru este bun pentru nou-veniți, bun pentru economie, și este bun pentru toți canadienii. „

Există doi pași noi la noul sistem de selectie. În primul rând, solicitanții vor trebui să demonstreze că îndeplinesc pragul minim de limba. Solicitanții vor putea obține o evaluare a competentelor lingvistice la una din agențiile existente desemnate de către ministru și listate pe site-ul CIC.

În al doilea rând, solicitanții vor avea studiile evaluate înainte de a ajunge în Canada. O listă a organizațiilor de evaluare desemnate de ministrul va fi disponibil la inceputul Anului Nou. Evaluarea diplomelor de  învățământ străine care vor oferi noii veniți potențiali, cu o înțelegere mai realistă a modului în care prerogativelor lor în comparație cu standardele educaționale din Canada.

Este important să rețineți că aceste modificări nu se vor aplica persoanelor care au solicitat o cerere pe programul FSWP înainte la 4 mai 2013.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse în ultimele luni, noi aplicații în cadrul FSWP vor fi procesate în câteva luni, mai degrabă decât de câțiva ani. În scopul de a asigura un timp rapid de procesare și pentru a evita întârzierile, FSWP nou va accepta un număr fix de cereri în fiecare an.