Noutati Emigrare Canada – de la 1 August 2014 se modifica definitia copilului dependent


Modificări la definitia copilului dependent in cererile de emigrare Canada

Incepand cu 1 august 2014 Ministerul Imigratie si Cetateniei Canada modifica definiția unui copil aflat în întreținere / copil dependent.

Vârsta la care un copil va fi considerat  dependent este redusă, de la sub 22 de ani la sub 19 ani.

Este eliminata si exceptia cu privire la copii care depasesc varsta pana la care sunt considerati dependenti dar sunt inscrisi in programe de studii. Copii care sunt in varsta de 19 ani sau peste, sunt dependenti financiar de părinții lor și sunt înscriși în programe de studii full-time nu vor mai fi eligibili pentru a fi inclusi in cererile de emigrare ca si copii dependenti.

În toate cazurile, un copil va continua să fie considerat un dependent, indiferent de vârstă, în cazul în care depind de părinții lor pentru sprijin financiar din cauza unei afecțiuni psihice sau fizice.

Adulții tineri vor fi în măsură să aplice pentru a veni în Canada, pe baza meritelor proprii, în calitate de studenți străini sau prin diverse programe de emigrare economice.

Toate cererile de rezidenta permanent inregistrate la serviciul de imigratie Canada înainte de 1 august 2014 vor continua să beneficieze de prevederile vechi cu privire la definirea copilului dependent.

Măsuri tranzitorii vor permite anumitor solicitanți care au aplicat la programe multi-pas  inainte de 1 august 2014 sa beneficieze de definitia veche a copilului dependent.

Aceste măsuri tranzitorii se vor aplica la anumite grupuri, inclusiv:
• solicitanții Programurilor nominali Provinciale;
• Candidații care au aplicat în unul din programele economice Quebec;
• Live-in caregivers ;
• Refugiați;
• Quebec –  cazuri umanitare;
• părinți sau bunici ale căror cereri de sponsorizare s-au primit înainte de 05 noiembrie 2011; și
• refugiați sponsorizati ale căror cereri de sponsorizare au fost primite înainte de 18 octombrie 2012.

În plus, de la 1 august 2014, pentru a se asigura că acei copii care corespund definiției de copil aflat în întreținere în prima etapă a unui program de emigrare multi-pas rămân eligibili pe tot parcursul cereri de rezidenta permanenta, vârsta copilului va fi „blocata” la primul pas oficial al procesului de imigrare. De exemplu,  vârsta unui  copil al cărui părinte  aplică la Programul Provincial Nominee va fi „blocat ” la data la care se inregistreaza cererea provinciala.

Schimbarea în definiție intră în vigoare la 1 august în 2014.