Noutati program emigrare Canada Federal Skilled Worker 2013

Ministerul imigratie si cetateniei Canada a publicat lista ocupațiilor eligibile și organizațiile desemnate să desfășoare acreditarile studiilor pentru Programul de emigrare Canada Federal Skilled Worker care va fi lansat pe 4 mai 2013. Emigrare Canada program federal skilled worker

Puteti consulta aici lista de 24 de ocupații care sunt eligibile în cadrul Programului de emigrare Canada Federal Skilled Worker (FSWP).

Aici puteti sa va informati despre modul de echivalare a studiilor pentru programul de emigrare Canada Federal Skilled Worker si sa aflati care sunt organizatiile desemntate pentru a face aceste echivalari de studii. Aceste echivalari, care trebuie să fie finalizate înainte ca cererea sa fie  depusă, sunt menite sa ajute noii veniți prin programul de emigrare Canada Federal Skilled Worker sa obțina un start mai bun si mai rapid pe piata muncii din Canada.

Data la care se va re-deschidere programul de emigrare se apropie, astfel ca viitorii solicitanți trebuie să fie conștienți de mai multe elemente cheie care vor avea un efect asupra procesului de aplicare:

• O nouă listă de ocupații eligibile, cu un total de 24 de ocupații;

• un plafon global de 5.000 de noi aplicatii pentru toate ocupațiile eligibile, inclusiv un sub-plafon de 300 de noi aplicații pentru fiecare ocupație eligibila;

• au fost desemnate patru organizații să efectueze evaluări de acreditare a studiilor (obligatorii pentru solicitanții care depun diplome obtinute intre-un sistem  de învățământ dinafara Canadei) și

• Candidații trebuie să prezinte dovada că îndeplinesc pragul minim de competenta lingvistica Canadian Language Benchmark 7 la toate cele patru probe: vorbire, citire, scriere și înțelegere orală.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de Guvern cererile pe programul de emigrare Canada Federal Skilled Worker vor fi prelucrate în aproximativ un an.   Aplicații în noul program de emigrare Canada Federal Skilled Worker  vor fi acceptate incepand cu 04 mai 2013. Până atunci, însă, procesul de aplicare nu se schimbă – pot aplica numai persoane cu o oferta de munca din Canada sau candidatii care aplica pe programul de doctorat (PhD Stream).

Recomandam tuturor candidaților care au în vedere aplicarea pe 4 mai 2013 sau la o data ulterioara sa verifice daca indeplinesc cerintele pe acest program de emigrare completand testul evaluare pentru emigrare Canada. In cazul in care raspunsul la testul de evaluare este pozitiv puteti de pe acum sa sustinteti testele de competenta lingvistica si sa initiati procedura de echivalare a studiilor dvs.