Până la 35.000 de părinți și bunici urmează să fie reuniți cu familiile lor din Canada în 2013

Mississauga, 5 noiembrie, 2012 – Dupa primul an de la introducerea Planului rapid de acțiune pentru reîntregirea familiei, au fost inregistrate progrese majore in programul de reintregire a familiei și reducerea întârzierilor in procesarea cererilor pentru parinți și bunici (PGP).

În 2013 se preconizează admiterea a 25.000 de părinți și bunici pentru al doilea an la rând. Aceasta este o creștere de 60 la sută anual din 2010, iar cel mai înalt nivel în aproape două decenii.

Planul de acțiune a avut, de asemenea, măsuri imediate pentru a aborda aplicații PGP care sunt pe rol înainte de introducerea planului rapid de procesare și care sunt într-un număr de aproximativ 165.000 solicitanți, cu timpi de așteptare ce se pot întinde până și la 8 ani. Până la sfârșitul acestui an, Citizenship and Immigration Canada (CIC) se așteaptă ca întârzierile să fie reduse cu aproximativ 20 la sută. Dintre aplicațiile afalte pe rol, majoritatea au îndeplinit cerințele de selecție și au fost aprobate.

În plus, a existat asimilarea puternică a “Super Visa”, care permite părinți și bunici să stea în  Canada timp de până la doi ani fără să fie nevoiți să părăsească țara.Super Visa  este foarte populară, fiind emise peste 10.000 de Super Vize de la lansarea sa în decembrie 2011, iar rata de acceptare este ridicată situându-se undeva la 87 %..

„Am ascultat canadieni, care ne-a spus că vechiul program cu opt ani timp de așteptare pur si simplu nu funcționează”, a declarat ministrul Kenney. ” Având în vedere popularitatea sa, Super Visa, ne așteptăm să reunească până la 35.000 părinți și bunici, cu familiile lor anul viitor. Aceasta este o realizare semnificativă și cel mai mare număr de aproape două decenii. ”

La 23 martie 2012, CIC a lansat consultări publice naționale privind reproiectarea programului PGP. Ministrul Kenney a găzduit mese rotunde cu părțile interesate și consultări publice on-line.

Pentru ca programul PGP să fie durabil, trebuie să se aibă grijă de a se evita intârzieri viitoare. Programul trebuie să fie, de asemenea, reproiectat având în vedere constrângerile fiscale, dat fiind sitemele generoase de sănătate șe asigurări sociale ale Canadei.