Persoanele cu cererea de rezidență aprobată pot călători in Canada începând cu 21 iunie 2021

Persoanele cu cererea de rezidență aprobată pot călători in Canada începând cu 21 iunie 2021

Imigrația rămâne crucială pentru abordarea provocărilor demografice de lungă durată a Canadei și a penuriei pieței forței de muncă din Canada și va fi o parte vitală a redresării economice post-pandemice a Canadei. Începând cu 21 iunie 2021, orice cetățean străin care deține o confirmare de rezidență permanente validă (COPR) poate călători în Canada.

Conform regulilor anterioare, cetățenii străini care dețineau confirmarea de rezidență permanentă (COPR) validă emisă în sau înainte de 18 martie 2020, erau scutiți de restricțiile de călătorie ale Canadei. Cei care dețineau COPR validă emisă după 18 martie 2020, puteau călători în Canada numai dacă îndeplineau anumite excepții sau dacă veneau din SUA cu scopul de a se stabili definitiv în Canada.

Ajutarea solicitanților care dețin confirmarea de rezidență permanentă (COPR) expirată sau în curs de expirare

Valabilitatea confirmării de rezidență permanentă (COPR), care poate dura până la un an, este legată de pașaportul solicitantului și de data susținerii examinării medicale. Cu toate acestea, mulți solicitanți nu au putut călători în Canada înainte de expirarea confirmării de rezindență permanentă din cauza restricțiilor de călătorie sau a altor considerente legate de COVID-19. Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) a lucrat cu solicitanții care erau deja scutiți de restricțiile de călătorie pentru a le retrimite confirmarea de rezindență permanentă. Pentru solicitanții cu COPR expirate emise după 18 martie 2020, vor fi disponibile în curând mai multe informații despre momentul și modul de obținere a unei noi confirmări de rezidență permanentă pe site-ul IRCC.

Persoanele a căror COPR a expirat nu trebuie să rezerve zboruri sau să încerce să călătorească în Canada până când nu primesc o nouă confirmare de rezidență permanentă de la IRCC.

Sosirea în siguranță a noilor rezidenți permanenți în Canada

Prioritatea principală a guvernului Canadei este sănătatea și siguranța canadienilor. Toate persoanele care călătoresc în Canada, inclusiv cele aprobate pentru ședere permanentă, trebuie să respecte măsurile și cerințele de sănătate COVID-19 la sosirea în Canada. Toți călătorii trebuie să urmeze lista de verificare a cerințelor de zbor către Canada.

 

Verificați dacă vă calificați pentru emigrare