Puncte suplimentare în Express Entry pentru limba franceză

Puncte suplimentare în Express Entry pentru a contribui la creșterea imigrației francofone în afara Quebecului

Începând cu 27 Octombrie 2020 candidații care cunosc limba franceză precum și candidații bilingvi vor primi puncte suplimentare în cadrul sistemului de emigrare Express Entry. Express Entry este un sistem online utilizat pentru gestionarea cererilor de rezidenta permanentă a lucrătorilor calificați. Această modificare va contribui la îndeplinirea angajamentului guvernului de a atinge ținta de 4,4% a admiterii de imigranți francofoni în afara Quebecului până în 2023.

În timp ce numărul imigranților vorbitori de limbă franceză care se stabilesc în Canada, în afara Quebecului, a crescut, datele recente indică faptul că instrumentele de selecție existente nu vor fi suficiente pentru a atinge obiectivul de 4,4% până în 2023. Acordarea de puncte suplimentare candidaților cu cunoștințe de limbă franceză prin Express Entry ar putea crește admiterea aplicanților vorbitori de limba franceza la obiectivul de 4,4% până în 2023. Realizarea de progrese către atingerea acestui obiectiv va fi facilitată de o eventuală reducere a restricțiilor de călătorie asociate pandemiei globale.

Modificarea anunțată va duce la creșterea numărului actual de puncte de la 15 la 25 pentru candidații vorbitori de limba franceza și de la 30 la 50 pentru candidații bilingvi.

Acest lucru vine după ce inițial autoritățile au acordat puncte suplimentare candidaților vorbitori de limba franceză în iunie 2017.

Verificați dacă puteți aplica în sistemul Express Entry