Sponsorizare soți Canada – Termene de procesare mai scurte

Sponsorizare soți Canada.

Autoritățile anunță procesarea mai rapidă a cererilor de reântregire a familiei pentru soți

Autoritățile de imigrație Canada anunță acțiuni pentru accelerarea procesării cererilor de reîntregire a familiei (sponsorizare) pentru soți. Aceste acțiuni sunt întreprinse pentru a ajuta familiile să își construiască viața împreună în Canada.

Pentru a procesa cererile de sponsorizare pentru soți mai rapid și a reduce timpul de așteptare al cuplurilor, Autoritățile de imigrație Canada (IRCC) au crescut cu 66% numărul persoanelor care iau decizii cu privire la cererile de reîntregire (sponsorizare) pentru soți.

IRCC folosește o nouă tehnologie într-un program pilot pentru digitalizarea aplicațiilor, astfel încât acestea să poată fi procesate mai eficient de către angajații IRCC care lucrează de la distanță. În plus față de punerea în aplicare a măsurilor de biometrie, IRCC va testa, în următoarele săptămâni, tehnologie pentru a efectua interviuri cu solicitanții de la distanță, în conformitate cu protocoalele de sănătate publică.

Cu aceste inițiative, IRCC își propune să accelereze, să stabilească priorități și să finalizeze în fiecare lună aproximativ 6.000 de cereri sponsorizare pentru soți in perioada octombrie – decembrie 2020. Combinată cu cererile de sponsorizare procesate până în prezent, această rată va duce la aproximativ 49.000 de decizii până la sfârșitul acestui an.

COVID-19 a creat incertitudine pentru canadienii care sponsorizează soții pentru reședința permanentă. Autoritățile de imigrație vor continua să caute modalități inovatoare de a reuni familiile, urmând în același timp sfatul experților în sănătate publică pentru a proteja sănătatea și siguranța canadienilor.

Solicitați mai multe informații

Lasă un comentariu