Trecerea la un sistem de emigrare rapid si flexibil

Toronto, 2 noiembrie, 2012 – Astazi, Ministrul Cetățenie, Imigrație și Multiculturalism Jason Kenney, a anunțat că până la sfârșitul anului 2013, sistemul canadian de imigrare va fi transformat dintr-unul care a fost afectat de întârzieri într-unul care este rapid, flexibil și receptiv la pe piața muncii.

Citizenship and Immigration Canada (CIC) a anunțat astăzi că va primi până la 55,300 de persoane în programul Federal Skilled Worker (LSC), în anul 2013. Combinat cu acțiunile anterioare luate pentru a gestiona cererile pe rol, aceasta înseamnă până la sfârșitul anului 2013, vom fi capabili să procesăm cererile noi pe măsură ce sunt primite – un sistem „just in time” – care vizează să le prelucreze în mai puțin de un an, în loc de de până la opt ani sub vechiul program FSW.

Acest lucru va permite integrarea unui sistem EOI (Expression of interest), care urmează să fie pus în aplicare pentru programul FSW și, eventual, a altor fluxuri economice în materie de imigrație. CIC va face trecerea la un sistem just-in-time, care recrutează oameni cu aptitudinile potrivite pentru a satisface nevoile pietei muncii Canadiene, și le va procesa într-o perioadă de câteva luni, în loc de ani de zile.

„Prioritatea numărul unu a guvernului rămâne cresterea economiei și creșterea locurilor de muncă”, a declarat ministrul Kenney. Vom fi în cele din urmă in posibilitatea de a selecta imigranții care răspund mai bine nevoilor de pe piața muncii din Canada. Vom urmări să prelucrăm cererile lor, în mai puțin de 12 luni. „

Volumul mare al cererilor FSW a dus la un proces de lungă durată, deoarece numărul de cereri primite a depășit în mod inevitabil spațiul disponibil în cadrul programelor de imigrare planifica în fiecare an. Ca urmare, timpul de asteptare în programul FSW a fost in unele cazuri prelungit chiar si pana la 8 ani.

De-a lungul ultimilor ani, CIC a luat măsuri concrete pentru a aborda această problemă, inclusiv următoarele:

• În conformitate cu planul de acțiune din 2008 pentru procesarea rapida a cererilor FSW, CIC a început să limiteze locurile in programele FSW instaurand ocupații prioritare.

• În anul 2010, departamentul a adăugat limite la numărul de cereri noi. • În iunie 2012, am eliminat cea mai mare parte a cererilor FSW neprocesate primite înainte de 27 februarie 2008.

• În luna iulie 2012, CIC a suspendat temporar programul FSW, cu excepția candidaților, cu o ofertă de muncă de calificata sau cele care se aplică in programul de doctorat.

Luate împreună, aceste eforturi au redus dramatic numărul total de persoane care așteaptă ca cererile lor sa fie finalizate(programul FSW) de la un numar de 640,000 de oameni în 2008 la aproximativ 100.000 astăzi, asta chiar și cu noi aplicații primite de la Planul de acțiune 2008. În 2013, CIC intentioneaza sa primeasca între 53,500 si 55,300 de lucrători calificați.

CIC intenționează să ridice suspendarea actuala cu privire la cererile FSW în 2013, când noile criterii de selecție sunt așteptate să aibă efect. Modificările finale de reglementare vor fi disponibile în Monitorul Canada, în cursul acestui an.