Sistemul emigrare Canada Express Entry lansat la 1 ianuarie 2015

Ministerul Cetateniei si Imigratiei Canada a lansat noul sistem de emigrare Canada Express Entry in 1 ianuarie 2015.

Incepand din 1 ianurie 2015, lucratorii calificați care doresc să aplice la programele economice de emigrare Canada pot aplica on-line in vederea obtinerii statutului de rezident permanent al Canadei. 

Candidații care îndeplinesc criteriile minime vor fi acceptati in baza de date  si vor fi clasificati dupa diversi factori. Acesti factori includ: competență lingvistică, educație și experiență in munca.

Candidatii din baza de date,  cu punctajul cel mai bun vor fi invitati sa aplice pentru obtinerea rezidentei permanente. Procedura va dura mai putin de 6 luni. Primele invitatii pentru aplicare vor fi trimise in ultima saptaman din luna ianuarie 2015.

Acest nou sistem de emigrare Canada Express Entry va permite selectarea acelor candidati care se vor incadra cel mai bine in piata muncii din Canada inlocuind sistemul vechi de selectie care functiona dupa metoda primul venit primul servit.

Toate aceste modificari duc la procesare mult mai rapida a cererilor de emigrare si posibilitatea adaptarii rapide a criteriilor de selectie la nevoilor pietii muncii din Canada.

Din anul 2006 si pana in prezent Canada a primit un numar de 1.6 milioane de emigranti si va primi in anul 2015 intre 260.000 si 285.000 de noi emigranti.

Calificativele Express intrare progres major pentru cetățenii străini calificați și angajatori deopotrivă. Express Intrarea va permite Cetățenie și Imigrație Canada a identifica pe cei care sunt cel mai probabil pentru a reuși punct de vedere economic în Canada, în loc de pur și simplu de prelucrare aplicații pe primul venit, primul servit. Acest lucru va duce la o procesare mai rapidă și va permite Guvernul Canadei pentru a fi mai flexibilă și răspunde mai bine nevoilor pieței muncii în schimbare Canada.