Programul de emigrare Canada Federal Skilled Worker s-a deschis pe data de 4 mai 2013

Ministerul  Cetățenie și Imigrație Canada (CIC) va accepta cererile pentru noul program de emigrare Canada Federal Skilled Worker (FSWP) incepand cu data de  4 mai 2013.Emigrare Canada Program Federal Skilled Worker

Jason Kenney Ministrul Cetățenie, Imigrație și Multiculturalism a declarat ca „Prioritatea numărul unu a guvernului rămâne crestera numarului de locuri de muncă, creșterea economică și prosperitatea pe termen lung. Modificări noastre asigură, prin acest program imbunatatit de emigrare Canada, selectia acelor emigranti de care economia Canadei are nevoie”

Îmbunătățirile aduse punctajului la grila programului de emigrare Canada Federal Skilled Worker (FSWP) sunt bazate pe un volum mare de cercetare, care a aratat in mod constant ca competentele lingvistice bune și varsta tanara sunt doi dintre cei mai importanți factori în succesul economic al imigranților. Programul de emigrare Canada Federeal Skilled Worker  (FSWP) a fost modernizat ca urmare a cercetarii amănunțite si a evaluarii aprofundate a acestui program de emigrare Canada.

Scopul actualizarii criteriilor de selecție ale acestui program de emigrare Canada  este de a îmbunătăți rezultatele economice prin selectarea imigranților care vor putea să se integreze mai rapid și cu succes în economia Canadei.

Schimbările vor sprijini, de asemenea, planul de acțiune economică a Canadei in 2013, prin construirea unui sistem de imigrație rapid și flexibil, a carui obiectiv este satisfacerea nevoilor economice și ale pieței forței de muncă din Canada. Printre aceste schimbari sunt introducerea evaluarii si atestarea studiilor, astfel încât calificarile  străine sunt evaluate pe baza lor corespondentelor acestora in Canada.

În scopul de a preveni intarzieri in procesarea cererilor și a timpilor de așteptare lungi, există o listă de ocupații cu un anumit număr de aplicații care vor fi acceptate în acest an.

Anterior, întârzierile in procesarea cererilor pentru programul de emigrare Canada Federal Skilled Worker (FSWP) erau foarte mari si numarul de cereri restante deasemenea era mare.

Ca urmare a planului de acțiun economică din 2012, intarzierile in procesarea cererilor pentru programul de emigrare Canada Federal Skille Worker( FSWP)  au fost aproape eliminate, și noile aplicații sunt prelucrate în aproximativ un an.

Verificati aici daca corepundeti noilor criterii de selectia a programul de emigrare Canada Federal Skilled Worker.